середу, 25 грудня 2013 р.

Шановні користувачі ,  в 2014 році бібліотека працюватиме з 8 січня

Парад святкових вітань

Стало доброю традицією, кожного року, напередодні свят Новорічно-Різдвяного циклу влаштовувати в районній бібліотеці для дітей виставку листівок "ПАРАД СВЯТКОВИХ ВІТАНЬ". Колекція нараховує близько 70 найрізноманітніших листівок. Тут можна побачити зображення Діда Мороза і Снігуроньки, кумедних звіряток, зимові пейзажі, ялинкові прикраси і, звичайно ж, незамінні атрибути радянських часів - кремлівські куранти та червону зірку. На новіших листівках появляються  веселі колядники з вертепною зіркою, дідух, ікони та символи року за східним календарем.Найстаріша листівка датується 1973 роком.
До створення виставки долучилися працівники бібліотеки та юні користувачі.
Запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку та додати до неї свою листівку, адже кожна з них, за переконанням організаторів виставки, несе в собі  часточку душі та найтепліші  спогади про тих людей, які їх надсилали.
 

четвер, 12 грудня 2013 р.

На вечорниці... до бібліотеки

... Вечорниці, вечорниці
Чари вечорові.
Хто не був на вечорницях
Не знає любові !

В читальній залі Іллінецької центральної бібліотеки з великим успіхом пройшли українські вечорниці на Андрія. Відроджуючи давні традиції, студенти Іллінецького аграрного коледжу (група М-21) прийняли активну участь відтворивши самобутній колорит  сільських посиденьок. У прибраному залі , в стилі  українських народних традицій, панував хороший настрій , сміх, жарти, лунали українські пісні, весела музика, а домашню атмосферу створили   вареники та пампушки.
 

Вечорниці пройшли чудово, невимушено  й весело. Особливого шарму  надали українські народні пісні у виконанні дівчат,  частування Калитою та варениками запрошених гостей.

 
Мета цього заходу – повернути традицію проведення вечорниць, а також максимально поширити українську культуру серед молоді, докласти всіх зусиль, аби наші студенти знали українські пісні і танці, мову і загалом все, що з цим пов’язано.

ІНТЕРНЕТ для дітей

       В районній бібліотеці для дітей відбулося урочисте свято з нагоди відкриття бібліо-інтернету. Дякуючи перемозі в 5-му раунді конкурсу оголошеного програмою "Бібліоміст", до послуг юних користувачів надано 3 сучасних комп'ютери з вільним доступом до мережі Інтернет.
        На святі були присутні  поважні гості: директор обласної наукової універсальної бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва Морозова Н.І., директор  обласної бібліотеки для дітей Мрищук Т.А., заступник голови РДА Фаріон А.Г. та начальник відділу культури та туризму Карпенчук О.М.
         Учасники відкриття - учні 4 класу ЗОШ №1 з захопленням спостерігали за виступами членів лялькового клубу "Барвінок", які розіграли  лялькову міні виставу "Один день з життя дитячої бібліотеки".  Бурхливі оплески та справжній шквал емоцій викликав виступ юної  "зіроньки" - Юлії Гончарук з піснею про Україну. А осінній танець у виконанні Софії Волинець на якусь мить повернув присутніх в теплу , золоту пору  осені. Звеселили всіх несподівані "казкові" гості - бібліотечний домовичок та бабуся Шапокляк. Свято пройшло в напрочуд щирій та доброзичливій обстановці.

 
 
 
 
Інформація яка розміщена на сайті Іллінецької  Районної Державної Адміністрації http://www.irda.org.ua/index.php/1207-urochyste-vidkryttia-bibliointernetu-dlia-ditei 
 
 
 
 

ТВОРЧИХ ЗДОБУТКІВ, ШАНОВНИЙ ЗЕМЛЯЧЕ!

       Центральна бібліотека м.Іллінці  багато років веде міцну співпрацю з Іллінецьким державним аграрним коледжом. Кожна зустріч,  обговорення, чи просто спілкування з колегами  - це свято душі. Колектив нашої бібліотеки  раді активним користувачам-студентам коледжу, творчому педагогічному колективу та колегам бібліотекарям які тісно підтримують дружні стосунки у співпраці.
      Днями, в стінах  місцевого коледжу, відбувся ювілейний літературно-музичний  вечір творчості нашого земляка Кобця Василя Дмитровича "СВЯТО НАШОЇ ДУШІ".
      Працівники Іллінецької центральної бібліотеки звернулися  з вітальним словом до автора понад сорока поетичних, прозових та публіцистичних книг. З вітальним словом  виступила і учасниця  клубу за інтересами при районній бібліотеці "Затишок"- Любарська Лідія Кіндратівна.
       В читальній залі ЦБ влаштовано перегляд літератури творчого шляху  шановного Василя Дмитровича "Прийти в цей світ".
 

 
Студент другого курсу Максим Руденко читає вірші автора

неділю, 8 грудня 2013 р.

БЕЗКОШТОВНИЙ ІНТЕРНЕТ - ВІДТЕПЕР У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ
 
10  грудня  у  районній бібліотеці для дітей відбудеться урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер  учні молодшого та середнього шкільного віку зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електрону пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку  інформації  підготовки до уроків тощо.
 
Початок заходу – о 11.00 год. Бібліотека знаходиться за адресою:  чул. Червона Площа, 23 м.Іллінці
Бібліотека отримала комплект комп'ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст».  Вона стала однією із понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.
 
Історії про те, як модернізовані бібліотеки змінюють життя окремих людей та цілих громад, можна знайти на веб-сайті програми «Бібліоміст» за посиланням: http://bit.ly/PKGQa9

 
«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Партнер програми – корпорація Microsoft –  безкоштовно передає публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» – програма, покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри. До кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим, і передають навички населенню.