пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

Чарівна казка знову оживає...

       Черговою ляльковою виставою порадували юних Іллінчан  члени лялькового клубу "Барвінок" районної бібліотеки для дітей. Юні актори, разом зі своїм керівником Оленою Харченко здійснили постановку  вистави за п'єсою-казкою письменника-земляка Григорія Усача "Наш веселий Колобок". Захоплено "водила" глядачів казковими стежинами неперевершена ведуча - учениця 3класу ЗОШ №2 Кіра Когут.
 
     Справжнім сюрпризом під час одного із  показів вистави стала зустріч з письменником-земляком, автором багатьох чудових книжок для дітей Володимиром Вихованцем, який дуже зацікавився роботою клубу. Володимир Васильович подарував учасникам клубу одну із своїх збірок та пообіцяв написати цікаву та дотепну лялькову виставу. Автор гарно оцінив старання юних "Барвінчат" та їх керівника, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю.
 

Військово-патріотичне виховання юного покоління

        Довгий час в нашому місті активно працює кімната патріотичного виховання, організатором  якої є Михайло Прокопович Танасієнко - голова ради Іллінецької міської організації ветеранів України. Великий об'єм роботи пророблено людиною яка живе   дослідницько-пошуковою та краєзнавчо-історичною справою.
            Кімната створена з метою проведення уроків історії рідного краю, цікавих зустрічей, конференцій, тощо. Оснащення дозволить проводити уроки та зустрічі з використанням інформаційно-комунікативних технологій. Постійне та цілеспрямоване поповнення, оновлення та вдосконалення експозиції  кімнати допомагає присутнім спостерігати за змінами в суспільстві, державі та виховує  почуття  національної самосвідомості й гідності.
            Колектив Іллінецької районної бібліотеки є активним в проведенні спільної роботи по  патріотичному вихованню молодого покоління Іллінчан. Нещодавно тут  відбулася чергова зустріч студентів аграрного коледжу  і батьків загиблого воїна АТО Олександра Олександровича Багнюка - Олександром Михайловичом та Валентиною Григорівною Багнюк. Під час зустрічі відбулося урочисте  запалення свічі Пам'яті біля  стендів.
 

середу, 16 листопада 2016 р.

Навчаються бібліотекарі

             В Іллінецькій центральній бібліотеці відбувся семінар бібліотекарів на тему "Довідково-бібліографічне та інформаційне обслуговування користувачів у публічних бібліотеках".
 
               Змістовні консультації та методичні поради по організації довідково-інформаційного та бібліографічного обслуговуванню користувачів надали працівники ЦБ В.Ходань, Ю.Весна та Т.Токакйчук. Закріпити набуті знання під час практичних робіт учасникам семінару допомагали бібліотекарі  О.Харченко та Л.Браїловська, які охоче поділилися власним досвідом.
 
               Працівники бібліотек активно включилися в обговорення даної теми, висловили власні думки про першочерговість та зростаючу роль інформаційної функції бібліотек в умовах децентралізації суспільства.
 

четвер, 10 листопада 2016 р.

Лідер-квест

       В  нашому місті пройшов районний Лідер-квест серед старшокласників. Ініціатором квесту став центр  творчості дітей та молоді.
 

     Іллінецька районна бібліотека активно приєдналася до проведення заходу і запропонувала учасникам послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань. Учні  спробувати свої сили і пройшли маршрутом квесту, шукаючи книги у фонді бібліотеки та  працюючи  з "Тлумачним словником української мови" в якому  відшукували тлумачення вказаного слова.
 
        В день української писемності та мови, діти більше дізналися про українських письменників, а принагідно – й про районну  бібліотеку.
 

Нащадкам мову передам, як скарб

        Бібліотеки ЦБС активно включилися у відзначення Дня української писемності та мови. В сільських філіях влаштовано тематичні полички, перегляди літератури, книжково-ілюстративні  виставки; "Мова - душа народу", "Дзвенить струмочком рідна мова", "Плекаймо мову - Божий дар", "Мови  чисте джерело".
      Працівники ЦБ та РДБ долучилися до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності відчувши себе частинкою великої та непереможної держави.
      Жвавий інтерес у користувачів  відділу обслуговування ЦБ викликала  книжково-ілюстративна виставка "О, слово рідне, хто без тебе я?" на якій представлено новинки мовознавства.
    
       Юні користувачі - учні 5-"Б" кл. ЗОШ №2 завітали  разом зі своєю вчителькою Янчук А.М. до РДБ для участі в мовознавчому турнірі "Ласкава, мамина, чудова - єдина в світі рідна мова!".
      Школярі продемонстрували гарні знання, відгадували хитрі українські народні загадки, продовжуючи прислів'я  та складаючи їх, вчилися говорити  влучно, використовуючи фразеологізми та вправлялися у вимовлені скоромовок. Заслужена перемога дісталась команді "Калина", яка і отримала нагороди. Бібліотекар РДБ Валентина Швець представила  дітям інформаційний мікс "Цікаві факти про рідну мову". І учасники, і організатори заходу отримали величезний задоволення та масу позитивних емоцій!.
 
 

понеділок, 7 листопада 2016 р.

Запрошує ляльковий клуб "Барвінок"

       З 7 по 18 листопада районна бібліотека для дітей  запрошує дошкільників та учнів 1-4 класів на показ лялькової вистави за п'єсою-казкою Григорія Усача "Наш веселий колобок".
 
     У виставі беруть участь учні 3-5 класів ЗОШ №1: Федорчук Льоня, Вакулішина Таня, Прокопчук Настя, Танасієнко Аліна, Атаманюк Сергій і  Грищенко Андрій та учні 3-4 класів ЗОШ №2: Когут Кіра та Берднікова Маша.
 
      Юні актори своєю грою намагаються  передати атмосферу казки,  провести глядачів дорогами пригод життєрадісного, веселого Колобка. Казка навчає, що тільки дружба і взаємодопомога можуть перемогти всі незгоди на життєвому шляху.
     То ж, шановні батьки, завітайте до нас на виставу 10 листопада о 12:30 год. разом зі своїми малюками. Не пошкодуєте!