понеділок, 30 січня 2017 р.

Іллінецька центральна бібліотека ЗАПРОШУЄ

УВАГА!!!

01 лютого                                                                10:00 год.
   2017 року                                                         читальна зала

Презентація книги "Підла війна"

та зустріч з автором Павлом АМІТОВИМ

 
         Павло Михайлович Амітов - громадський діяч, публіцист, дисидент-шестидесятник радянських часів, культурний діяч, письменник, біженець з окупованого сходу нашої країни, що продовжує відвойовувати Донеччину для України  та демократію. І просто - цікава людина. Має численні публікації в ЗМІ та ряд цікавих й гострих книг з публіцистики та історії.

Запрошуємо Вас поспілкуватися з автором, задати питання, придбати книгу з автографом

пʼятницю, 13 січня 2017 р.

        Різдвяні свята завітали і в району бібліотеку для дітей. 6 і 13 січня тут відбувся конкурс "Коли янголи співають". Учасниками стали дошкільники та учні 1-5-х класів.
 
        6 січня вони змагалися на краще виконання колядок. переможцями стали п'ятикласники ЗОШ №1: Гриценюк Андрій і Устимчук Каріна.
 
          А 13 січня діти змагалися на краще виконання щедрівок. Перемогла в конкурсі учениця 4-го класу ЗОШ №1 Танасієнко Аліна.
          Переможці отримали пам'ятні призи. всіх учасників пригощали солодощами.

четвер, 5 січня 2017 р.

Різдвяні павуки - носії добрих звісток і тенета для зла

        У багатьох слов'янських народів «павуки» стали традиційними новорічними та різдвяними прикрасами осель. Перед різдвяними святами для дівчат завжди вистачало клопотів. Опріч маланкових гуртів, до яких вони готувалися, потрібно було наготувати і домашніх прикрас — Дідуха, «павуків» та «їжаків». Переважно це робили на Гната — 2 січня. Таємно зібравшись, щоб не заважали хлопці, дівчата нарізали різних розмірів соломинки, нанизували їх на нитки і формували з них різноманітні квадратики і кубики.
     Традиція виготовлення “Різдвяних павуків” сягає глибокої давнини. Це традиційна прикраса оселі в Україні на різдвяні й новорічні свята виготовляється з соломи.
      Таких “павучків” вважають символом Всесвіту та хатнім оберегом.
       4 січня,  в центральній бібліотеці   майстриня Тетяна Герасимець провела   майстер-клас по виготовленню різдвяних прикрас.
        Щоб оволодіти секретами виготовлення солом'яних «павуків» необхідно зрозуміти і вивчити основні принципи їх конструкції. Існує безліч варіантів форм, конструкцій та способів декоративного оздоблення "павуків", "янголів".  З цими секретами й ділилася Тетяна Іванівна.
 

      До своїх домівок учасники майстер-класу несли тепло власноруч створених прадавніх родинних оберегів.