середу, 23 квітня 2014 р.

ВЕЛИКОДНЄ ДИВО УКРАЇНИ

     Серед християнських свят особливо врочистістю й радістю виокремлюється свято Великодня. Величне свято, яке споконвіку символізувало перемогу над силами темряви і зла, уособлювало примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання  і біль одвічні людські цінності.
      Невід'ємна частина Великоднього свята  - писанка. Фарбоване, розмальоване яйце вважають оберегом. З писанок і крашанок розпочинається великодній сніданок у кожній українській сімї.
Галина Олексіївна  проводить майстер-клас

      На передодні  Великодня  в приміщенні Іллінецької  центральної бібліотеки студенти Іллінецького аграрного коледжу (група М-31) навчалися основам писанкарства на майстер-класі з майстринею-писанкаркою Галиною Олексіївною Кулієвою. Творчість майстрині високо оцінили жителі села Романів Хутір, керівництво Іллінецької районної ради та відділу культури і туризму. Її роботи виставлялися в приміщенні районного будинку культури, милували око цінителів мистецтва іллінчан і в читальній залі центральної бібліотеки.
       Маленькі писанкові дива, створені вправними руками, вимагають не тільки володіння старовинною технікою, але й духовного піднесення. Присутні  гості  самі мали змогу писати власну писанку, слухаючи історію  її винекнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар