середу, 1 жовтня 2014 р.

Всеукраїнський день бібліотек

     
         Іллінецька централізована бібліотечна система підтримала та активно прийняла участь  у загальноукраїнській акції  голосного читання віршів Тараса Шевченка «Нас єднає Тарасове слово». Попередньо в ЗМІ було оголошено про дану акцію і ряд заходів запланованих у День відкритих дверей.

         Так, біля памятника Кобзарю у голосних читаннях прийняли участь  бібліотекарі ЦБС, колеги з шкільних бібліотек та бібліотеки аграрного коледжу. До акції з задоволенням приєдналися  учні місцевих ЗОШ І-ІІІ ступенів №№1.2.3. та активні користувачі бібліотеки.  Були запрошені представники влади та кореспондент місцевої газети.  Учасники поклали квіти до підніжжя пам’ятника і почергово читали найулюбленіші твори Шевченка: «Утоплена», «І мертвим, і живим, і ненародженим…»,уривки з «Гайдамаки», «Стоїть в селі Суботово», «Мар’яна-черниця», «Думка», «Царі» та інші. Фіналом акції стало хорове, колективне читання усіма присутніми уривку з «Причини» «Реве та стогне Дніпр широкий…»

         У відведений час наша бібліотека приєдналася у скап-конференцію і взяла участь у марафоні бібліотечних новин Вінниччини.

         Продовженням свята стало відзначення найактивніших бібліотекарів, котрі взяли участь у  конкурсі «Видавнича діяльність сільських бібліотек».

         В районну дитячу бібліотеку завітали учні першого класу ЗОШ №1 на екскурсію. Діти взяли участь в бібліотечному уроці «Дім без книги – день без сонця». Звучали вірші, загадки, прислівя та приказки. Цікаво пройшла вікторина «Відгадай з якої казки». Всі першокласники виявили бажання записатися до бібліотеки, малювати, читати і весело проводити час.

          А до уваги юних користувачів організовано виставку «Книги з автографами – гордість нашої бібліотеки», та перегляд виставки малюнків «Йдемо з дитинства до Тараса».

         У рамках  проведення Дня відкритих дверей відбулася зустріч учнів старшого шкільного віку з місцевим письменником, краєзнавцем Ігорем Юрійовичем Радзіхом.

У читальному залі центральної бібліотеки  облаштована виставка вишивок бісером, майстрині Валентини Олександрівни Підгаєвської «Руками створена краса» . Презентацію провела сама майстриня розповівши про кропітку працю техніки з використанням бісеру.
 
ГОЛОСНІ ЧИТАННЯ ВІРШІВ Т.Г.ШЕВЧЕНКА
 
"Мар'яна-черниця" Т.Г.Шевченко. Читає Козаченко Леся, бібліотекар Бабинської сільської бібліотеки-філії


https://www.youtube.com/watch?v=76qhBBtb1ZA&feature=youtu.be  Вітання Семенюка С.А. з Всеукраїнським днем бібліотек.

https://www.youtube.com/watch?v=Iowl87Nzh_s  "Стоїть в селі Суботові" Т.Г.Шевченко. Уривок читає Прудивус Оксана, бібліотекар Дашівської міської бібліотеки-філії.

https://www.youtube.com/watch?v=wJgTlGNM9zY  "Кавказ" Т.Г.Шевченко. Уривок читає Кравець Катерина, учениця ЗОШ №2 м.Іллінці.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар