четвер, 21 квітня 2016 р.

Дзвін Чорнобиля

        Кожна країна у своїй історії має дати, забувати про які не дозволяє пам'ять, бо саме вони є свідченням мужності і героїзму народу.
        Одна з таких дат - 26 квітня 1986 рік, коли над квітучим  Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного бруду.
       Відтоді збігло 30 років...
       ЧОРНОБИЛЬ й досі є незагоєною раною , пам'ять про ту страшну катастрофу ще довго болітиме кожного.
       2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи - Указ Президента  України № 702/ 2015 "Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи" [Інтернет ресурс] http://www.president.gov.ua/documents/7022015-19641 
    В плані заходів відзначення Року вшанування учасників ліквідації наслідків  аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи працівниками Іллінецької центральної бібліотеки проведено годину - пам'яті "Полин Чорнобиля гірчить і досі". На зустріч з користувачами бібліотеки завітали  запрошені учасники ліквідації аварії наші земляки: Погребняк В.Г., Кучковський М.П., Качула І.В, Куць Ж.М., Мотричук Т.В., Мазур Г.М.
 
       Тривогою  та  болем  наповнені наші серця. Болем за нашу землю, яку зрошують смертоносні кислотні дощі, за отруєні хімічними відходами ріки, за небо з озоновими дірами, за вирубані ліси ...  Тривогою - за майбутнє життя.
 
        Наші шановні земляки - учасники наслідків аварії, розповіли  присутнім вражаючі  факти  подій які не описані в жодній книзі.
         Доземно схиляючись в подяці перед ліквідаторами страшної аварії, перед живими, а також перед пам'яттю передчасно померлих від радіаційного смерчу, благочинний Іллінецького району, протоієрей  Іван Михайленко прочитав молитви.
      Підчас заходу демонструвалися  уривки з документальної хроніки. Для масового користувача бібліотеки влаштовано книжково-ілюстративну виставку "Чорнобиль - біль наш довічний".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар