середу, 22 березня 2017 р.

Таємниці жіночого намиста



22 березня, на Свято Сорок святих, читальна зала книгозбірні була неймовірно красива, оскільки тут проходило чергове засідання любительського об’єднання «Затишок». Тему зустрічі обрали по весняно-жіночому «Таємниця жіночого намиста». Матеріал підготували працівники центральної бібліотеки.  Так, ведуча зробила невеликий екскурс в історію нашийних прикрас, розповіла та продемонструвала способи носіння і значення намиста. На виставці були представлені понад сотню найпоширеніших жіночих прикрас на шию: металеві, бурштинові, коралі, скляні, дерев’яні, намиста з бісеру.

Естафету цікавих повідомлень підхопили самі затишківці. Так, Людмила Мороз розповіла про камені-талісмани по зодіакальному гороскопу, так би мовити – камені долі. Антоніна  Сирота  читала вірші про намисто відомих класиків літератури. А Світлана Бортнюк, наша місцева гумориста та фольклористка, читала власні вірші та гуморески де влучно згадується дівоче намисто. І все це дійство перепліталося намистинками  українських народних пісень у виконання народного аматорського ансамблю української пісня «Відлуння»  районного Будинку культури.

У підсумку – присутні отримали масу задоволення і цікаву історію намиста, як невід’ємного елементу українського одягу жінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар