четвер, 1 серпня 2019 р.

ЛІТО - ПОРА РОЗВАГ


  4 липня    
Чудесна мандрівка бібліотекарів рідним краєм.
    Справжніми туристами відчували себе бібліотечні працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ та Іллінецької ЦБС під час проведення одноденного виїзного семінару "Роль та місце сільської бібліотеки в розвитку туристичного краєзнавства". 
     Семінар проходив у вигляді туристичного маршруту "Іллінці - Василівка - Пархомівка - Хрінівка - Іллінці".
     Розпочався захід в читальній залі Іллінецької ММБ виступом методиста по туризму КЗ "Центру культури, мистецтва та естетичного виховання" Настич Зоряни Леонідівни, яка познайомила присутніх з туристичними перлинами Іллінеччини та презентувала проекти в галузі культури та туризму, що реалізовуватимуться в Іллінецькій міській ОТГ найближчим часом.
     Наступною зупинкою на маршруті став Василівський будинок культури, де присутніх радо зустрічали: в.о. старости Гринчук Петро Васильович, бібліотекар Баліцька Віра Василівна та завідувач клубом Шафрайчук Анатолій Степанович, розповівши про свої досягнення та плани на майбутнє.

     Цікавою та змістовною стала інформація бібліографа краєзнавчого відділу Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва Шейкіної Інги Анатоліївни.
Чимало унікальних краєзнавчих фактів пізнали бібліотекарі під час презентації книги Ольги Григорівни Рудник "Надсобський край".
  Методист Іллінецької ММБ Тетяна Григорівна Токайчук розповіла учасникам семінару про видатного письменника-земляка уродженця с.Василівки Петра Бондарчука.
    А далі, як і справжні туристи, бібліотекарі смакували запашною юшкою, якою любязно пригощали всіх господарі. Семінар продовжився екскурсією до Василівського городища. Наступним пунктом на маршруті стало село Пархомівка з його чудовими мальовничими краєвидами в супроводі, огорнутих таємничістю, легендами від краєзнавця Ольги Рудник.
     Останнім пунктом став зоодворик "Лісова казка" в с. Хрінівці. "Жителі" цього дворику - кумедні тваринки та птахи, оточені любов'ю та піклуванням господарів Наталії Матющенко та Єдуарда Гриророва, напрочуд добрі та "випромінюють" позитивну енергетику. 


   Переповненні гарними емоціями, стомлені, але приємно здивовані повернулися "туристи-бібліотекарі" до своїх домівок.


     Не зважаючи на пасмурну ☔️ погоду, 11 липня Іллінецька міська бібліотека для дітей відкрила "Бібліотечну пісочницю".
      Бібліотекарі відвідали дитячий ігровий майданчик в центрі міста і провели ряд ігрових заходів на тему "Казковий вернісаж". Діти взяли участь у казковому ерудит-лото, відгадували предмети чарівної скриньки, розважалися з зайчиком-казкознайчиком. За кожну правильну відповідь учасники отримували наліпку-смайлик. Перемогу у грі здобули Голота Софія та Пастух Каріна. На завершення всіх присутніх пригощали солодощами.

Чекаємо діток на тематичні зустрічі щочетверга в 11:00 год.👧👦👩👩‍🦱👶👦

   
     19 липня працівники Іллінецької міської бібліотеки для дітей знову відвідали "Бібліотечну пісочницю". Ця зустріч називалася "Юні художники". Присутні учасники - дошкільники та учні 1-5 класів, змагалися в різних конкурсах. Молодшим цікаво було "повертати втрачений хвостик" ослику Іа, а старшим сподобався конкурс "Намалюй казку"🐻🐱🐭🦁🐰🐺.

Зацікавив "юних художників" і майстер-клас від пана Віктора Кривоноса, що навчав дітей швидко намалювати чаплю і котика.
Переможці конкурсів отримали книжки-розмальовки а всі учасники - солодощі🍬.

    Бібліотекар Паріївської сільської бібліотеки Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ презентувала фотовиставку "Про що розкаже фото на стіні".

25 липня

І знову чергова зустріч на "Бібліопісочниці".
Сьогодні вона була присвячена світу тварин . Діти читали енциклопедії про домашніх тварин. Із задоволенням розповідали про своїх улюбленців. Грали ігри: "Назви тваринку" та "Загадкова квіточка". А ще розігрували невеличкі сценки про різних звірят.

За кількістю смайликів були визначені переможці серед старших і менших діток. Переможці отримали невеличкі призи і за традицією - солодощі.
Радо запрошуємо юних мешканців Іллінецької міської ОТГ на наступну зустріч в четвер об 11:00 год.

Немає коментарів:

Дописати коментар