четвер, 27 червня 2019 р.

... На початку літа по земному праву червоніють квіти, зеленіють трави...

   Літо!!! Канікули!!! Бібліотека!!!
Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку. 
Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять...
Бібліотека – "країна", де діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання.

  10 червня учні пришкільного табору відпочинку "Дивосвіт" Паріївського ЗОШ у сільській бібліотеці із задоволенням взяли участь у заході "Казковий калейдоскоп"


11 червня в приміщенні Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ відбувся ЕКО-КВЕСТ "Вартові майбутнього". 
Девіз дня - "Один за всіх - і всі за чистоту!"
Мета гри-зустрічі: спонукати дітей до спілкування з природою без нанесення їй шкоди; формувати відповідальне ставлення до навколишнього світу; прищеплювати почуття відповідальності за збереження природних ресурсів лісу і води; вчити бачити красу світу; виробляти правила безпечної поведінки в лісі, на водоймі; прищеплювати почуття любові, вдячності до природи.



12 червня до Паріївської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ завітали шановні гості - директор видавництва «Стікс» Сергій Коваленко та представник громадської організації ГО «Підгірці-Шолом» Кавич Ігор. Спілкувалися із місцевим краєзнавцем Рудник О. Г.


Гість села Паріївка, журналістка Вікторія Мельник. В приміщенні сільської бібліотеки вивчала село та її жителів. Інформацію читайте на сторінках газети «Вінничина».


Плетіння із газетних трубочок.
Практично у кожного з нас є непотрібні газети і різні журнали та інша друкована продукція з паперу. Багато хто намагається, звичайно ж, від усього цього позбутися, але не варто цього робити.Справа в тому, що з старих газет можна зробити різноманітні вироби своїми руками, при цьому можна змайструвати різні і необхідні в будинку речі або добре прикрасити інтер’єр своєї кімнати як це робить жителька м. Іллінці Н.Г. Ващак. Слід зазначити, що дане заняття не таке вже й легка, як може здатися на перший погляд. Тут необхідно чітко розуміти всі тонкощі і нюанси при плетінні, і якщо все це добре вивчити, то можна зробити дуже багато різних і цікавих речей, які сподобаються як дітям, так і дорослим.
І от сьогодні, 13 червня,  учні Іллінецької ЗОШ №1 спробували на чолі з майстринею Нелею Григорівною власноруч зробили виріб з газетних трубочок. Як це їм вдалось судіть самі.



14 червня Іллінецька міська мультимедійна бібліотека активно долучилася до благодійної акції по збору коштів на лікування Дарини Манятовської, яка відбулася на центральній площі міста. Працівники бібліотеки представили книжково-ілюстративну виставку "Лялька-мотанка - оберіг роду" надавши цим інформаційну підтримку майстер-класу по виготовленню ляльки-мотанки від Надії Петрівни Бондар.

"Казковими стежинками Європи". 
       А чи доводилось Вам бачити чарівну парасольку Оле-Лукойє? А дивовижну скриньку, в якій заховані речі героїв європейських казок? А Вам "слабо" впізнати героя казки з одного речення? А причепити "загублений" хвостик з зав'язаними очима ослику І-а - другу Вінні Пуху? Саме такі та інші, не менш цікаві та дивовижні завдання виконували учні 3-4 класів ЗОШ №1, завітавши до Іллінецької міської бібліотеки  для дітей 19 червня під час роботи пришкільного табору "Веселка".


20 червня в Паріївській бібліотеці відбулась презентація нової книги Ольги Рудник "Надсобський край - Іллінецький район". 

В теплий і сонячний четвер 20 червня, в читальній залі Іллінецької міської бібліотеки для дітей зустрілися ті, кому небайдужа поезія. Серед гостей були співробітники бібліотеки, краєзнавчого музею, викладачі та учні 7-9 класів Іллінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.
Лариса Ковальчук познайомила зал із своєю творчістю.Поезія молодої авторки окутала присутніх своєю таємничістю та загадковістю. В поетичних читаннях взяли участь і школярі.
Всім було цікаво, а найголовніше, що ніхто не залишився байдужим. Після заходу діти вибрали книги для домашнього читання.

Як весело і корисно відпочити влітку?
Що цікавого можна зробити влітку?
Варіанти веселого проведення часу під час літніх канікул знає Юлія Долінська, бібліотекар Павлівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ.
Умілі рученята творять дива!

Немає коментарів:

Дописати коментар