четвер, 30 травня 2024 р.

Спільна праця творить дива! Разом до перемоги!

 

29 травня в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей відбулася квест-гра "Казковий вернісаж" присвячена Дню захисту дітей.

До книгозбірні завітали учні 3-го класу Іллінецького ліцею √3 на чолі з класним керівником Григою Ольгою Іванівною.

Учасники п'яти команд виконували літературні завдання на кожній станції: відгадували казковий кросворд, складали з пазлів ілюстрацію до казки, та інші.

Мета заходу: формувати позитивну мотивацію до читання та злагоджено працювати в командах.

ЧИТАТИ ЗАВЖДИ МОДНО!!!

22 ТРАВНЯ  в Хрінівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ, діти молодших класів, взяли участь у грі "Найкращий читач" в якому взяли участь: Дмитро Шарій, Маргарита Паланичко, Божена Сороколіта, Мирослава Бубновська, Ростислав Нестерук та Вікторія Самотуга.


16 травня. Працівники та користувачі Іллінецької міської бібліотеки для дітей долучилися до флешмобу "Я по світу іду в вишиванці".

Бібліотекар Іллінецької СБФ Іллінецької ММБ Ліна Годованюк  розповіла багато цікавих фактів про вишиванку під час години народознавства "Вишиванка - національна святиня".

В Хрінівській СБФ Іллінецької ММБ відбувся хід парад української Вишиванки. Юні користувачі  оригінально представили  кожен свою  вишиванку.

 
 

В Жаданівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ відбулося яскраве свято  української вишивки. Сільська майстриння, пані Лариса Любенко радо поділилася майстерністю ручної вишивки та провела майстер-клас серед учасників. Захід відбувся за ініціативи бібліотекаря і працівників Сорокського БК.


10 травня на базі Центру активності громадян що діє при Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці Іллінецької міської роди відбувся семінар бібліотечних працівників на тему: "Простір сучасних бібліотек: новий погляд, креативний підхід".

Бібліотекарі віртуально мандрували найдивовижнішими бібліотеками світу та України переглянувши відеоматеріали підібрані бібліотекарем Інтернет-центру Ольги РОМАНОВОЇ.

Директор Наталя ПОКРИЩУК познайомила учасників презентацією на тему «Бібліотека в реаліях воєнного часу: простір безпеки, соціальної адаптації та психологічного комфорту».

Інформацію про взаємозв'язок між традиційними та інноваційними формами роботи поділилася методист Тетяна ТОКАЙЧУК.

Про буктрейлер, як одну із сучасних форм популяризації книги, процес його створення розповіла бібліограф-краєзнавець Анастасія ПОКРИЩУК та продемонструвала різновиди буктрейлерів.

Бібліотекарі Надія ВОЛЬСЬКА, Юлія ДОЛІНСЬКА, Наталія БОХОНКО та Олена ХАРЧЕНКО поділилися власними напрацюваннями.

А завершився семінар творчою лабораторією: учасники семінару "будували" свою креативну бібліотеку.


07 травня відбулася вистава лялькового клубу "Барвінок" "Женьчик-Бреньчик - два вершки" в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ради. Вистава навчала юних глядачів - першокласників ліцеїв міста, берегти і захищати довкілля. Юні актори намагались якнайкраще виконати свої ролі і сподобатися маленьким глядачам. В нагороду отримали гучні оплески і вдячні відгуки.

6 травня ляльковий театр "БАРВІНОК", що діє при Іллінецькій міській бібліотеці для дітей Іллінецької ММБ під керівництвом бібліотекаря Харченко Олени, презентував лялькову виставу за п'єсою-казкою Григорія Усача "Женьчик-Бреньчик - два вершки".

У виставі грали та дарували свою творчість: роль Женьчика виконував учень 4-го класу ІЛЛІНЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ №2 Шапшай Тимур, роль Бабусі - учениця 5-го класу Іллінецький ліцей №1 Макальондра Наташа, роль Котика - учень 4-го класу Іллінецького ліцею №2 Близнюк Ваня, роль Песика - учениця 3-го класу Іллінецького ліцею №2 Булгакова Даша, роль Сороки виконувала учениця 5-го класу Іллінецького ліцею №1 Кравчук Богдана, Дід Птахолов - учень 3-го класу Іллінецького ліцею №2 Цвіток Давид і учениця 5-го класу Куценко Маша. Взагалі у виставі чудовий акторський склад. Настрою додавала маленька Ягуся-ведуча, яка розважала глядачів під час зміни декорацій. Роль Ягусі виконала учениця 3-го класу Іллінецького ліцею №2 Харченко Діана.

Нашу виставу відвідали користувачі дошкільного та молодшого шкільного віку, рідні і друзі юних акторів.

 

Великдень у бібліотеках Іллінецької громади. Всі ми чекаємо цей день з великими  надіями та вірою, що нарешті настане МИР, СПОКІЙ та СТАБІЛЬНІСТЬ  в нашій рідній Україні.

Низка заходів з відзначення світлого Великодня відбулася в бібліотеках  нашої громади.

У Бабинській СБФ експонується перегляд літератури «Світле свято Великоднє». Тут представлена інформація   про  традиції та звичаї пов’язані з цим святом.

У Жаданівській СБФ відбулося Великоднє свято «Смачної паски і Божої ласки». Бібліотекар Любов Онищук розповіла учасникам про звичаї і традиції одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят, про Великодній кошик. Користувачі читали вірші, розповідали легенди, грали в ігри та активно відповідали на запитання Великодньої вікторини.

В Іллінецькій СБФ пройшла година творчості «ДИВО-ПИСАНКА». До бібліотеки завітали юні користувачі, щоб поспілкуватися і разом з бібліотекарем Ліною Годованюк, створити оригінальні святкові писанки,  для цього потрібно було взяти кольорові олівці, фарби з пензликами, а найголовніше – бажання та фантазію.

В Якубівській СБФ пройшла година творчості «МАГІЯ ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ». Юні користувачі спільно з бібліотекарем Оленою Абрамович,  створювали оригінальні святкові яйця,  для цього використовували мотузки, стрічки, ножиці, клей і найголовніше – фантазію.


В Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці відбувся Майстер-клас з писанкарства від Галини Кулієвої