середу, 6 листопада 2013 р.

ПРАВОВІ ЗНАННЯ - ВЕЛІННЯ ЧАСУ

У розмаїтті напрямків виховання для створення образу гармонійно розвиненої особистості, особливо актуальним в останні десятиліття стало правове виховання дитини, як громадянина сучасного суспільства.  З метою дослідження правового простору бібліотеки, визначення ключових напрямків та перспектив діяльності у системі формування правової культури підростаючого покоління в районній бібліотеці для дітей проведено семінар на  тему:"Робота  бібліотек на допомогу правовому вихованню дітей та  юнацтва", на якій, традиційно, крім сільських запрошувалися також і шкільні  бібліотекарі.
 В роботі семінару взяв участь начальник управління юстиції Орленко І.М., який розповів присутнім про роль очолюваного ним управління в системі правової освіти підростаючого покоління.

Цікавою та змістовною стала консультація "Виховання правосвідомості громадян, як  один з напрямків бібліотечної роботи", яку надала провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва Качуринська Г.В.

Учасники семінару з задоволенням обмінялися з набутим досвідом з правового виховання дітей та юнацтва.
Справжні хвилини насолоди отримали учасники заходу під час перегляду лялькової вистави: "Христинка - Червона хустинка, або як слід поводитись з незнайомцями", яку підготували юні актори лялькового клубу "БАРВІНОК" разом зі своїм керівником О.Харченко.

Учасники семінару висловили впевненість, що лише спільна робота сім'ї, школи, бібліотеки та правоохоронних органів може дати гарні плоди  у правовому вихованні підростаючого покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар