вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Шана за подвиг, вдячнічть за мир.

Як в рідний дім повернення з дороги
Найбільш хвилюючим для нас
Є свято Перемоги...

На календарі, 28 жовтня, День визволення України від фашистських загарбників. Цей день було засновано згідно з Указом Президента України "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року..."з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні..."
Минуло 70 літ - а рани ятраться... Воєнні дії під час Другої світової війни відбувалися на території України протягом 40 місяців - із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року. За сучасними підрахунками, загальні людські втрати України у 1941-1945 роках становлять близько 9 мільйонів людей.
З нагоди відзначення річниці визволення України від фашистських загарбників в Іллінецькій районній бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку "Вони помирали, щоб жила Україна". Представлені на виставці книжкові видання розкривають історичну правду про переможні і трагічні дні 1941-1945 років, змальовують образи учасників воєнних подій.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар