пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Цікава зустріч

      Іллінецька центральна бібліотека широко відкрила двері всім користувачам в новому 2015 році де відбувся перший масовий захід в читальній залі приурочений вшануванню пам’яті юнаків, які загинули в 1918 році в боях під Крутами, захищаючи рідну країну.
     29 і 30 січня користувачі бібліотеки і запрошені присутні мали змогу говорити про стан історичної та громадянської свідомості українців із істориками, політологами, співробітниками інституту філософії Національної Академії Наук України.
        "Крути: минуле і сьогодення" за такою назвою пройшла зустріч в читальній залі центральної бібліотеки старшокласників ЗОШ №1 та істориків Національної Академії наук України. Мова йшла про  тодішніх студентів і школярів які  мали в серці те, що не вмирає: любов до Батьківщини, про деталі й обставини бою під Крутами. Про стан підготовки  і сам бій мовою карти розповів Юрій Анатолійович Бауман.
 
 Цікавою розповідь стала й Костянтина Сергійовича Малєєва, сам він є прямим нащадком одного з гімназистів, учасника подій під Крутами.
До уваги користувачів влаштовано перегляд літератури "Великі події минулого".

        Як у 1918, так 2014 роках в зимову пору, люди жертвують найдорожчим - своїм життям. Щоб змінити хід новітньої історії України та дати їй шанс на світле майбутнє.
Хай живе у віках вічна пам'ять та слава загиблим Героям.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар