вівторок, 27 вересня 2016 р.

"Затишок" в житті людини

       23 вересня відбулося засідання клубу "Затишок", що діє при Іллінецькій центральній бібліотеці. Тема,  яка зацікавила людей "поважного" віку - "Квіти - окраса життя людини".    
 
        Погодьтеся, шановні, квіти наші друзі і чудові супутники вдома, на вулиці, скрізь. Вони супроводжують нас  протягом усього нашого життя: зустрічають при народженні, прикрашають юність, радують на іменини, при одружені, при відзначенні інших свят. Вони завжди потрібні людям - весною і літом, у похмуру осінь і люту зиму.
       Засідання вела голова клубу - Бондар Валентина Дмитрівна, яка розповіла як з'явилися квіти на Землі, з її  уст лунали цікаві легенди та вірші. Продовжила тему -  Сирота Антоніна Омельянівна зупинившись  на квітах, які вплітають в український вінок. Приємною несподіванкою  для присутніх стала пісня-гімн клубу "Затишок" якій  авторка дала назву "Запам'ятаємо той час як в "Затишку" співали".
 
      Квіти і любов до матері, до рідної домівки, до рідного краю, квіти і кохання. Як людина передає ці високі трепетні почуття мовою квітів, про це та інше, виступила Любарська Лідія Кіндратівна.
 
       На чергове засідання запрошено місцеву художницю Тамару Володимирівну Колесник, яка презентувала свої роботи живопису. Адже в творчості пані Тамари також присутні квіти, її картини: "Клематис", "Троянди", "Тюльпани", "Соняхи", та інші. Тамара Володимирівна поділилася спогадами про свою першу творчу роботу, це був ніжно-весняний тюльпан якого вона "перенесла" на полотно.
      Про цікавий гороскоп квітів розповіла Мороз Людмила Іванівна.
      Про те, як продовжити життя квітів, провела майстер-клас по  створенню ікебани  завідувач районної бібліотеки для дітей Токайчук Тетяна Григорівна.
      Родзинкою засідання стали пісні у виконанні фольклорно-етнографічного ансамблю "Відлуння", які дарували хвилини радості  та щастя. 
       Засідання  пройшло  цікаво та змістовно.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар