четвер, 10 листопада 2016 р.

Нащадкам мову передам, як скарб

        Бібліотеки ЦБС активно включилися у відзначення Дня української писемності та мови. В сільських філіях влаштовано тематичні полички, перегляди літератури, книжково-ілюстративні  виставки; "Мова - душа народу", "Дзвенить струмочком рідна мова", "Плекаймо мову - Божий дар", "Мови  чисте джерело".
      Працівники ЦБ та РДБ долучилися до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності відчувши себе частинкою великої та непереможної держави.
      Жвавий інтерес у користувачів  відділу обслуговування ЦБ викликала  книжково-ілюстративна виставка "О, слово рідне, хто без тебе я?" на якій представлено новинки мовознавства.
    
       Юні користувачі - учні 5-"Б" кл. ЗОШ №2 завітали  разом зі своєю вчителькою Янчук А.М. до РДБ для участі в мовознавчому турнірі "Ласкава, мамина, чудова - єдина в світі рідна мова!".
      Школярі продемонстрували гарні знання, відгадували хитрі українські народні загадки, продовжуючи прислів'я  та складаючи їх, вчилися говорити  влучно, використовуючи фразеологізми та вправлялися у вимовлені скоромовок. Заслужена перемога дісталась команді "Калина", яка і отримала нагороди. Бібліотекар РДБ Валентина Швець представила  дітям інформаційний мікс "Цікаві факти про рідну мову". І учасники, і організатори заходу отримали величезний задоволення та масу позитивних емоцій!.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар