середу, 14 лютого 2018 р.

ЛЮДИ ВІДВАГИ

     15 лютого відзначається День вшанування  учасників бойових дій  на території інших держав. День встановлено в Україні згідно з Указом Президента України  від 11 лютого 2004 року "... на підтримку  ініціативи громадських організацій та з метою вшанування  громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав..."
      З цієї нагоди в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці  було проведено урок мужності: "Мужність! Відвага! Честь!".
 
        На захід було запрошено  воїнів-інтернаціоналістів , які виконували свій обов'язок на  території інших держав - Цінського Віктора Вікторовича, який  виконував миротворчу місію і Чехословаччині.       
         З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не непідвладний викреслити з нашої пам'яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності  військовому обов'язку, який виконали  тисячі відданих синів і дочок України.
      І своїми спогадами про той період поділилися з присутніми Білозор Василь Вікторович та Толстой Олександр Анатолійович воїни-інтернаціоналісти, які проходили службу в ДРА.
 
       Також на захід було запрошено безпосередніх учасників АТО. Стельмащука Миколу Сергійовича, Кальчука Сергія Станіславовича, Приймака Олексія Володимировича, які розповіли про події що зараз відбуваються на сході нашої країни.
        Усіх виступаючих об'єднує партіотизм, мужність, відвага, честь.
        Учасниками  зустрічі були студенти аграрного коледжу. Кобець Микола, Цісар Андрій, Мазепов В'ячеслав дикламували  вірші  приурочені цій темі.
        Захід доповнили кадри кінохроніки афганської тематики та теми АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар