четвер, 19 березня 2020 р.

Березень величавий

Іллінецька міська бібліотека для дітей Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ організувала Куточок Європейського Союзу "Подорож країнами Євросоюзу", використавши методичні матеріали та інформаційні ресурси надані Представництвом Європейського Союзу в Україні в рамках проекту "Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні".
    

      В Україні офіційно запрацював новий онлайн-проєкт "Дія. Цифрова освіта". Це онлайн-програма, яка має підвищити цифрову грамотність українців.

      Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ долучилась до національної кампанії з цифрової грамотності.

10 березня  в Паріївській сільській бібліотеці-філії відбувся урок на тему   "Підбір гумористичних творів"  для учнів 4-го класу, який провела вчителька Тетяна Федорівна Синчук.


      В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. В перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. 206 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої,непогасної любові до свого народу, своєї землі.

    12 березня учні з 6-11 класів Іллінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 взяли участь у заході «Поетичний вінок Кобзарю», який відбувся в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці. Організувала та провела Шевченкові читання бібліотекар Дусанюк Валентина Володимирівна. Захід проводився з метою розкриття величі і безсмертя українського поета – неперевершеного майстра слова. По закінченню - учасники поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку.
      І хоча багато років минуло з того часу, коли народився він «...на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять безсмертя». Мужицький син, кріпак, самоук, професор графіки Петербурзької академії мистецтв, геніальний поет, мислитель, патріот-інтернаціоналіст, інтелігент з душею людського милосердя...І все це він -Тарас Григорович Шевченко.

      В Паріївській бібліотеці відбулася літературна година "Кобзарем ми його звемо" до дня пам'яті та вшанування Т. Г. Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар