пʼятницю, 14 травня 2021 р.

Травень! Весняний! Переможній!

Україна - рідний край! Край близький і дорогий кожному, хто хоч раз побачив безмежні поля і дрімучі ліси, вдихнув чистого п'янкого повітря на квітучих лугах, почув сюрчання коника в лагідному надвечір'ї...

Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини. Тому ми завжди повинні пам'ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди.

Одним з важливих напрямків роботи бібліотек Іллінецької ТГ є виховання у користувачів шанобливого ставлення до духовних цінностей нашого народу, відродження його обрядів, традицій і передача їх нащадкам. Цю роботу бібліотеки традиційно проводять з будинками культури та освітніми закладами.

Серед популярних заходів - етнографічні вечори, театралізовані свята, бабусині посиденьки, інформаційні години, свята українських традицій, уроки народознавства,

Вашій увазі онлайн-фрагмент поетичної години народознавства від Наталії Присяжнюк, бібліотекаря Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської ММБ

27 травня в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей  все цвіло не лише від різнокольорових кульок а й від щирих посмішок. Адже тут відбувалося пізнавально-розважальне свято "У дитячих очах відбивається світ", приурочене Дню захисту дітей. Учні 1-го класу Іллінецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, які завітали до книгозбірні разом зі своєю вчителькою Аллою Василівною Яворською, із задоволенням приймали участь в різноманітних турнірах і конкурсах. А саме: відповідали на запитання казкової вікторини, змагалися в конкурсі "Юні художники" та грали інші літературні ігри.


 ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ВИШИВАНКИ - 15 РОКІВ!

    Працівники бібліотек Іллінецької територіальної громади долучилися до святкування Всесвітнього дня вишиванки гучно та дзвінко!


Працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ долучилися до міського фестивалю "Пісенно-родинна толока" представивши книжково-ілюстративну виставку "Вишиванка - душа народу" та персональну виставку українських вишиванок майстрині-вишивальниці Валентини Лапчук
      

 А учні 1-го класу Хрінівської філії Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Іллінецької міської ради (класний керівник - Безщаснюк Олександр) спільно з сільською бібліотекою-філією святкували ДЕНЬ ВИШИВАНКИ і створювали свої дизайнерські вишиванки

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської територіальної громади долучилась до національної компанії з цифрової грамотності "Будь на часі!". В рамках проєкту "Дія. Цифрова освіта"  всі охочі жителі та гості громади мають доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. Навчання проходять і працівники книгозбірні.

    Цибушнік Надія учениця 10-А класу Іллінецького НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія №2", активна користувачка Іллінецької міської бібліотеки для дітей Іллінецької ММБ Іллінецької міської територіальної громади, яка прийняла активну участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого екомалюнка "Книга і діти, екологія і світ" та перемогла на обласному етапі конкурсу. Щиро вітаємо Надію Вадимівну з перемогою!

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це слово, бо називає людину, яка завжди для нас найближча, найдорожча. Сьогодні День Матері. Щиро вітаю усіх жінок з Днем Матері! Бажаю чистого неба, здоров'я і довгих-довгих років життя! Бібліотека Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ відео-сюжетом щиро вітає  усіх жінок з Днем Матері.

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні в сільських бібліотеках-філіях Іллінецької територіальної громади відбулися заходи приурочені цій тематиці.

 Працівники Сорокського Будинку Культури та Сорокської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ підготували відео-сюжет  "Тих днів не змовкне слава". Текст читають: Оксана Миколаївна Вергелес, Михайло  Іванович Сірук та Ольга Іванівна  Романюк.

7 травня 2021 року в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці Іллінецької міської ОТГ  проведено патріотичну годину  "Не загасне пам'яті вогонь..."   Учасниками заходу стали учні 9-го класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, учитель історії Кардинал Сергій Іванович  та  жителька м.Іллінці, дитина Другої світової війни - Хлівна Євгенія Миколаївна.

Пам'ять...     Перемога - 76...   Хвилина мовчання...   Відео-сюжет бібліотекаря Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ ПРИСЯЖНЮК Наталії Василівни.

Іллінецька міська бібліотека для дітей продовжує онлайн читання "Читає родина - читає дитина!". Ми знайомимо Вас з героями "Казок чарівного лісу", автор німецький письменник Вальтер Кесслер . Читає мама наших маленьких користувачів Олечки і Тетянки Лакеєвих - Інна Анатоліївна.


До уваги юних читачів  велика книга пригодницьких оповідань "Рексик. Велика книга пригод" за перекладом з польської Леся Белея. В ній песик Рексик навчає друзів співпраці, допитливості та вигадливості, з ним не засумуєш: він перетворює сільське життя на щоденні цікаві пригоди. Послухайте одну із них "Коли б кізка не скакала" читає мама Ярослава і Каринки Пастух - Людмила Юріївна.

Друзі, пропонуємо вам уривок з книги "Будь собою", що допоможе навчитися добру, позбавитися зайвих страхів, шкідливих звичок, розвинути чуйність і доброзичливість. Автор книги - Оксана Демченко, читає старший брат Карінки Швець - Євген.


Немає коментарів:

Дописати коментар