четвер, 10 лютого 2022 р.

Завітайте до БІБЛІОТЕКИ - у нас комфортно!!!

До Міжнародного дня рідної мови Іллінецька міська бібліотека для дітей організувала та провела квест-гру «Знавці рідного слова». Команди дітей-учнів 5-го класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та бібліотекарі, які зайняли місця координаторів на зупинках, весело та пізнавально провели час. Шлях до перемоги був захоплюючим і пізнавальним, адже кожна з зупинок містила цікаві завдання з української мови, для вирішення яких гравці застосовували свої навички, кмітливість та знання рідної мови. Перемогла команда "Солов'їна" на чолі з капітаном Бурмістренком Євгеном. Всі учасники команди отримали почесне звання «Знавець рідної мови», а інші активні учасники квесту - прапорець України на згадку.

До Дня Героїв Небесної Сотні у бібліотеках Іллінецької міської територіальної громади проходять патріотичні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні. Щороку в Україні 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року).

Інформаційна викладка «Воїни тримають небо» Іллінецької сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ

Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні у Жаданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася виховна година на тему «Життя обірване на злеті». Патріотичний захід для учнів проведено у спільній співпраці працівників культури та освіти. Головною метою виховної години було познайомити учнів з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, ушанувати героїзм українських захисників. Також відбувся перегляд  документального  фільму «Небесна Сотня. Зима що нас змінила».


В Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ вшанували Героїв Небесної Сотні під час тихої акції «Ангели пам’яті». Учні місцевої школи в бібліотеці вирізали паперових ангелів та прикрасили ними територію біля Будинку культури.

16 лютого 2022 року, в Україні відзначають День народного єднання - молоде свято, яке має згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №53/202 Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства. Бібліотекарі  Іллінецької міської ТГ долучилися до відзначення  Дня єдності.

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-й річниці виведення військ з Афганістану в Іллінецькій ММБ з 08 по 18 лютого організовано книжкову виставку-реквієм «Вогненними дорогами чужих країн», що є даниною пам'яті й шани усім воїнам, долю яких обпалила жорстока війна у далекій гірській країні. На виставці представлені історико-документальні матеріали, публікації з періодичних видань, світлини, матеріали з особистих архівів учасників бойових дій, а також художні та публіцистичні твори про афганську війну.

В Павлівській та Паріївській сільських бібліотеках-філіях  Іллінецької ММБ влаштовано тематичні підбірки «Афганістан, одвічний біль», «Честь, відвага, обов'язок» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Користувачі бібліотек мають змогу переглянути матеріали про своїх земляків, ознайомитися з їх спогадами…

Стрітення Господнє величаймо! У кожного місяця є свої свята. Лютий може похвалитися лише одним найбільшим церковним святом – Стрітенням Господнім (15 лютого). Бібліограф-краєзнавець Іллінецької ММБ пропонує до уваги інформаційне повідомлення «Стрітення Господнє: народні прикмети, звичаї, ворожіння…»

14 лютого – Міжнародний день дарування книг. В цей день у світі проходить незвична акція. Люди дарують в бібліотеки хороші книги. 

Тож, даруйте книги з ЛЮБОВ'Ю !!! 

Даруйте з любов'ю від щирого серця,

Бо книга новенька - то чисте озерце,

Наповнене світлом, рясними дощами,

Душевним теплом, що завжди поруч з нами!

                                                                                                                         

Шановні користувачі користувачі  міської бібліотеки

Ви з нетерпінням чекаєте Дня Святого Валентина, щоб привітати своїх друзів і не тільки... з Днем Закоханих, тоді вам до Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки! Для вас, закохані, створено фотолокацію.  Поспішайте!!! Запрошуємо всіх бажаючих!!!

З метою гідного вшанування пам'яті захисників України Вінницькою обласною державною адміністрацією з січня 2022 року і на постійній основі започатковується акція "Живі, поки пам'ятаємо..."

11 лютого 2022 року користувачі Хрінівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ТГ вшанували пам'ять уродженця Іллінеччини, захисника України, який загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України ...


 Шановні користувачі блогу, до Вашої уваги відео новини Іллінецької міської територіальної громади №98

https://www.youtube.com/watch?v=Q_zM-vofUcw 

Як не дивно, але у вік тотальної комп’ютеризації все більшої популярності набувають настільні ігри. І це чудово...  Адже ігри захоплюють і не відпускають, в них завжди весело грати. А головне - вони об’єднують людей, сприяють спілкуванню та інтелектуальному розвитку.

Завітайте до БІБЛІОТЕКИ - у нас комфортно!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар