четвер, 27 червня 2024 р.

Бібліотека - літній простір для читання!

Бібліотеки Іллінецької міської ТГ вже давно перестали бути просто книгозбірнями. Натомість, тепер це сучасні простори, де можна поспілкуватися з однодумцями, обмінятися інформацією, провести час із користю та збагатитися на позитивні емоції, що особливо важливо в нинішній важкий час.

В бібліотеках завжди відбуваються добрі справи, націлені на допомогу нашим військовим. Небайдужі жінки і дівчата плетуть теплі шкарпетки, маскувальні сітки, а діти залюбки створюють обереги для захисників.

З настанням літечка добрі справи не припиняються… В головній бібліотеці громади щоденно продовжують виготовляти маскувальні сітки і всі бажаючі жителі доєднуються до корисної справи.


24 червня в Іллінецькій сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбувся майстер-клас "Ой на Івана, та на Купала, вийшла Ганнуся як панна" з плетіння вінків. Бібліотекар Ліна Годованюк  розповіла  про звичай прикрашання гільця.

25 червня в Бабинській сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбувся майстер-клас "Лялька-мотанка - оберіг роду" з майстринею художньої вишивки Наталією Петлюк.

Учасники заходу власноруч виготовляли Ляльку-мотанку - символ жіночої мудрості, матері-прородительниці.

24 червня в Сорокському будинку культури відбулося народознавче свято "Купайло, Купайло, де ж ти зимувало?". За ініціативи бібліотекаря – Любов Онищук та працівників закладу культури учасники свята співали, сплітаючи купальські вінки, готуючи прикраси до купальського дерева-вербиченьки.


На свято  Івана Купала в  Паріївській сільській бібліотеці відбувся  майстер - клас по  виготовленню шишок з вишні та черешні  який провели Катерина Колесник та Олена Бердовська,  а також  плетіння вінків від Ольги Рудник та Галини Бульби . Краєзнавчиня Ольга Рудник розказала присутнім про свято та силу трав, з яких  плетуть  вінки .

Бібліотекао Ольга Нестерук-Павлюк Хрінівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки провела народознавчу годину . Юні користувачі дізналися про звичай святкування Івана Купала.

 

В спекотний літній день Іллінецька сільська бібліотека-філія Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки - простір для читання, творчого розвитку та живого спілкування з друзями.

У Василівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки  активно і цікаво проводять своє дозвілля юні користувачі під час літніх канікул. Живе спілкування з однолітками, настільні ігри на мислення - корисно проведений час.


Спекотного літнього дня можна корисно провести час в Іллінецькій  міській бібліотеці для дітей. З друзями цікавіше і книжку почитати, і гру пограти, і помалювати в приємній прохолодні  серед книг.

Хрінівська сільська бібліотека - літній простір для читання!

 

До відзначення Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, що відзначається щорічно 4 червня, в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей влаштовано виставку-інсталяцію літератури "Пам'ятаємо про маленькі серця" та проведено тиху акцію по виготовленню патріотичних голубів миру в пам'ять про дітей що загинули...

В святковій програмі, для найдорожчих у світі чад, що проходили на площі міста з нагоди Дня захисту дітей, прийняла участь й Іллінецька міська бібліотека для дітей запропонувавши дітям написати лист чи намалювати малюнок-подяку нашим НЕЗЛАМНИМ ЗАХИСНИКАМ. Щиро дякуємо всім (37) учасникам, які власноруч створили шедеври вдячності воїнам що стоять на захисті України.

В Іллінецькій сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ відбувся майстер-клас з виготовлення аплікаційних дитячих долоньок "Наші долоньки - промінчики сонця". Бібліотекар - Ліна Годованюк, згуртувавши юних користувачів в День захисту дітей, активно та корисно провели час в сільській книгозбірні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар