пʼятницю, 5 квітня 2013 р.

НОВІ КНИГИ ЧИТАЧАМ


Краєзнавчі полиці нашої бібліотеки нещодавно поповнилися такими виданнями:

Світлана Бортнюк «Єтюди без полуди»
В збірці Світлани Бортнюк з почуттям гумору розповідається про сучасні життєві ситуації, в яких часто опиняється пересічні громадяни. В більшості написаних творів авторка веде мову з читачем від першої особи, проводячи паралелі між минулим і сьогоденням.

 
Євген  Гуцало « Хустина шовку зеленого» ( повісті, новели, публіцистика)
Євгена Гуцала і нині цікаво читати з того, з чого він починав: з малої прози й поезії. Там він молодий і справжній. Звідти передаються витончені запахи гуцалівської мови, іскрометний народний гумор, кольоростихія слів, за якою вгадувався – як майбутнє – спокійний усміхнений романіст. 

 
Наталія Калинич  «Любить не устану»
Автор присвячує цей збірник віршів всім, хто любив, хто любить, чи буде любити. В видання увійшли вірші у яких відобразилося різноманіття почуттів та бажання через поезію донести їх читачам. Розраховане на широке коло читачів.

 

В. Куликов «Окупация Виинницы. Свидетельство очевидца»
У книзі лікаря-вінниччанина представлені матеріали, що стосуються трагічного періоду німецько-фашистської окупації Вінниці в 1941-1944рр. Висвітлені маловідомі сторінки історії щодо життя та побуту вінничан в ці роки, загибелі єврейського населення міста, роботи медичних установ і лікарів, тощо. Книга адресована всім, хто не байдужий до історичної спадщини.


Іван Пилипчук «Дашівщина з найдавніших часів до 1917 року»
Видання має два розділи, які базуються на матеріалах першоджерел українських дореволюційних та радянських археологів, літературно – документальних матеріалах істориків, а також, особистих досліджень.


Памятка: «Тарасові шляхи Вінниччини»  Матеріали про подорож українського поета Т. Г. Шевченка на Поділля і Волинь. Є карта мандрівки.

 
Ольга Рудник «Нариси історії розвитку освіти Іллінецький район Вінницька область»
Видання знайомить читачів з розвитком освітнього процесу на території, що входить до Іллінецького району, відомості про освітні заклади та їхніх вчителів. Книга розрахована для істориків, краєзнавців, усіх, хто небайдужий до своєї Батьківщини.

Василь Стус «Листи у вічність…»
Василь Стус – великий український поет - класик, творчість і доля якого викликають щире захоплення та глибоку повагу. Трагічна, велична й вічна постать поета, що сам на сам змагався з несвободою і невіглаством, є певним уособленням усієї духовної історії нашого народу.
До збірки ввійшли твори Василя Стуса, що є золотим спадком вітчизняної літератури. Читач також має можливість ознайомитися з життєвим і творчим шляхом поета.


Видання адресоване широкому загалу шанувальників поетичного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар