неділю, 8 грудня 2013 р.

БЕЗКОШТОВНИЙ ІНТЕРНЕТ - ВІДТЕПЕР У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ДІТЕЙ
 
10  грудня  у  районній бібліотеці для дітей відбудеться урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер  учні молодшого та середнього шкільного віку зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електрону пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку  інформації  підготовки до уроків тощо.
 
Початок заходу – о 11.00 год. Бібліотека знаходиться за адресою:  чул. Червона Площа, 23 м.Іллінці
Бібліотека отримала комплект комп'ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст».  Вона стала однією із понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.
 
Історії про те, як модернізовані бібліотеки змінюють життя окремих людей та цілих громад, можна знайти на веб-сайті програми «Бібліоміст» за посиланням: http://bit.ly/PKGQa9

 
«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Партнер програми – корпорація Microsoft –  безкоштовно передає публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» – програма, покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри. До кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим, і передають навички населенню.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар