четвер, 20 листопада 2014 р.

ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

     "Не знищені 1933-го - непереможні сьогодні" під такою назвою проведено годину скорботи приурочено Дню пам'яті жертв голодоморів. Захід проведено для студентів аграрного коледжу груп М-21 та Б-21, зі студентами були їхні викладачі Лісова Т.А., Герман Т.В. Присутні з великою увагою вслухалися в спогади запрошених свідків тих подій: Сироту А.О., Дробаху Л.І. та Любарську Л.К.
 
       В заході пролунала "Молитва" К.Мотрич за убієнних голодом у 1932-33-х роках.
 
До уваги присутніх представлено перегляд літератури "Чорна тінь 1932-33 років".
 
      По  "Національній книзі пам'яті жертв голодомору 1932-33р. в Україні. Вінницька область" проведено бесіду з користувачами бібліотеки. Сучасне покоління громадян України прагне знати більше про власну історію, факти, події, зокрема і про найстрахітливіший Голодомор 32-33-х років. У даній книзі представлені документи і матеріали, які розкривають трагічні сторінки історії Подільського краю періоду Голодомору, що набув характеру геноциду українського народу.
       Вшановуючи нетлінну пам'ять мільйонів співвітчизників, в тому числі і наших земляків- Іллінчан Іллінецькою центральною бібліотекою оголошено акцію "33 хвилини". Учасники акції протягом 3 днів зачитуватимуть імена невинно убієнних ...
       За даними різних джерел у Іллінецькому районі в 1932-33 роках загинуло від голоду майже шість тисяч людей. На сьогодні встановлені імена 4023 чол. (Національна книга пам'яті жертв голодомору 1923-1933 років в Україні. Вінницька область.-Вінниця.-ДП"ДФК".-2008.-1360с.:карта, фото)
 
 
В Інтернет-центрі центральної бібліотеки користувачі переглядають відеозаписи свідчень очевидців голодомору, кадри з документальних та художніх фільмів про голодомор, відео-кліп Оксани Білозір "Свіча". Відомо, що 19 листопада жителі України мали змогу вперше перелгянути документальний фільм "Голодомор. Забутий геноцид" французької режисерки Бенедикт Банс. "Цей фільм я присв'ячую всім, хто пережив голод, з ким я познайомилась; всі вони вразили мене своїми емоціями , пережитими страгеданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності", - зазначила Бенедикт Банс.
     Для юного покоління та поважного віку користувачів Інтернет-центру цікавою виявилась віртуальна екскурсія Національним музеєм "Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Україні". Користувачі розширили свої знання про Голодомор, що стався в історії українського народу, ознайомилися з історією створення музею, структурою та експозиціями. Також , бібліотекарем -консультантом,  було надано консультацію про можливість в електронній формі подачі достовірної інформації про загиблих і померлих в голодні роки з допомогою Єдиного реєстру жертв голодоморів в Україні, а саме через електронну картку обліку жертв голодоморів.
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар