понеділок, 8 грудня 2014 р.

ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

       5 грудня вся спільнота відмітила Міжнародний день волонтера. На сьогодні в Україні волонтерська діяльність набула широкого розмаху. Все почалося з Майдану: гарячий чай, теплі речі, ліки, тощо. Люди гуртувалися, об'єднувалися. На даний момент офіційно діє 26 волонтерських організацій, їхня робота спрямована на підтримку захисників України в зоні АТО, піклування та допомога переселенцям з зони АТО і людям, що залишилися на анексованій території.
        О 14 годині дня в приміщенні Іллінецької центральної бібліотеки  було людно. Завітав голова громадської організації "Іллінці - наше місто" Олег Олександрович Кружільний, дана організація активно допомагає нашим бійцям, переселенцям, а також надає неоціненну допомогу всім тим кому скрутно,  Юрій Михайлович Швець, неодноразово перевозив гуманітарну допомогу нашим бійцям, виступає зв'язковим між бійцями і їхніми родинами. Це особливі люди, адже вони ризикуючи власним життям та свободою, надають допомогу воїнам в АТО.
     Нині актуальне гасло - "ВСЕ ДЛЯ ФРОНТУ, ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ!"  Від працівників нашої бібліотеки та її користувачів на фтонт поїде маскувальна сітка.
     Дві неділі тому, бібліотекарі виступили ініціаторами, кинуто клич в соц.мережах та ЗМІ. Реакція іллінчан нас вразила. Сотні небайдужих, добрих людей доклали своїх зусиль, тепло своїх рук і ось результат. Висловлюємо щиру вдячність родинам: Подолян Наталії, Чалових, Нагорних, Мочульських, Корінкевичів, Мазніцьких, власнику магазину  одягу вторинного вжитку м.Іллінці та багатьом-багатьом іншим, тим, хто не назвався (а були й такі). Особлива подяка працівниці РЕСу - Олені Василівні Король, яка жертвуючи своєю обідньою перервою, щодня приходила в'язала стрічки.
     Доклали своїх рученят і юні іллінчани, учні 5-х, 7-х та 9-х класів ЗОШ №1та №2. Особлива подяка учням 7-х класів,  які приходили по декілька разів, приносили власноруч нарізані стрічки, писали на них послання нашим Захисникам.
    Тому, ми щиро віримо, що наша сітка оберігатиме захисників, маскуватиме їх від ворожого ока, передаватиме їм тепло наших рук і сердець.
 
     А ще, на передодні Дня Збройних сил України, колектив центральної бібліотеки придбав гостинці для наших земляків, які волонтери  відправлять  в зону АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар