вівторок, 23 червня 2015 р.

МЕТОДИЧНИЙ ДЕСАНТ

       Літечко...  Пора відпочинку... Чудова нагода провідати друзів, рідних, знайомих, і колег...  Наш  "методичний десант" навідався до Білківської, Вербівської, Копіївської та Криштопівської  бібліотек-філій.
    Наталя Михайлівна , бібліотекар  Білківської сільської бібліотеки-філії, з посмішкою зустріла методичний десант, із задоволенням показала свої "хороми" в 54 кв.м. Розпочату розмову перебила читачка-бабуся, що завітала до бібліотеки замінити літературу для читання...
        Наталя Михайлівна працює над створенням кімнати юного читача, в зв'язку з виділенням її додаткової кімнати.
        Наступна зупинка десанту -  село Криштопівка. Зінаїда Олексіївна, бібліотекар зі стажем, на даний час проводить переоблік бібліотечного фонду, тому тимчасово обслуговування користувачів призупинене.
 
        Третя зупинка - Вербівська сільська бібліотека-філія.Тут відбулися зміни в кращу сторону, протягом року  за рахунок місцевого підприємця замінено вікна та двері на  більш енергозберігаючі.
        Обідня перерва наш  "методичний десант" застала в дорозі, тому вимушений привал...
   
           І на завершення нашої подорожі - зупинка в Копіївській бібліотеці-філії. Бібліотечний спеціаліст зі стажем роботи понад 20 літ - Оксана Вікторівна Пелих, залюбки поділилася своїми успіхами та негараздами, адже, погодьтесь шановні, в кожній бібліотеці існують проблеми.  Разом з тим, кожен працівник бібліотечної справи щиро радіє  успіхам в роботі, увазі керівництва та сільської громади.
       Своїм багатим розмаїттям нас вразив краєзнавчий куточок в селі Копіївка, де, крім речей домашнього вжитку та стародавнього одягу широко представлено гончарство, яким здавна славилось це село. Крім різноманітних глиняних виробів є тут навіть справжній гончарний круг. Крім того, цю бібліотеку, з поміж інших, вирізняє велика кількість дитячих робіт учасників  клубу за інтересами «Умілі руки» що діє при бібліотеці. Це і саморобки, і вироби з природніх матеріалів,  орігамі і малюнки.
       
       Працівники ЦБ надавали методичну допомогу у вигляді консультацій, бесід та практичних порад по редагуванню каталогів та картотек, очищенню фонду від зношеної та застарілої літератури, проведення планового переобліку в Криштопівській сільській бібліотеці – філії. Учасники виїзду отримали масу задоволення від зустрічі з колегами, побачили їх роботу, здобутки, бажання працювати і досягати успіхів, а основне - бажання бути потрібними для своєї громади.
        Плануємо і надалі здійснювати «методичний десант» до бібліотек району.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар