пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Пам'ять про бойові подвиги ветеранів

    З давніх-давен український народ підтримує священну традицію  - вкарбовувати у свідомість прийдешніх поколінь пам'ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали і виконують свій військовий обов'язок.
    Пекучим, гірким болем врізалася у народну пам'ять неоголошена Афганська війна, відгомін якої ми відчуваємо  й досі.
 
    В 16 лютого Іллінецькій центральній бібліотеці відбувся урок мужності "Поряд з нами живуть ветерани, що пройшли по дорогах війни".
     За кожним ветераном  - своя доля, свій життєвий подвиг. У страхітливому полум'ї війни народжувалися молоді солдати і командири, які з перших днів служби  в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на  зрілість, мужність і гідність.   Присутні учні 9-х класів ЗОШ №1 мали змогу поспілкуватися з свідками й учасниками воєнних подій,  запрошеними воїнами-інтернаціоналістами: Білозорою Василем Вікторовичем - головою Ради Іллінецької районної спілки ветеранів Афганістану "Воїнів-інтернаціоналістів", Покрищуком Олександром Михайловичем - учасником бойових дій в Афганістані, Брюшиніним Миколою Андрійовичем, який виконував інтернаціональний обов'язок в Афганістані і Єгипті та Малютою Сергієм Івановичем, командиром комендантського взводу миротворчого контингенту в Боснії і Герцоговині.
     18 лютого, тема патріотизму знову лунала в стінах Іллінецької книгозбірні, на урок мужності завітали студенти місцевого коледжу.
    
    Дедалі дальше віддаляють роки від нас ту війну, але стоять обеліски, які будуть нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати. У нашому районі загинуло 6 чоловік: Гаркушин Юрій Іванович, Чигорський Сергій Петрович,  Савишин Петро Іванович,  Чернишов Григорій Миколайович,  Качур Василь Федорович та  Жбадинський Микола Іванович.
     Не забуваймо пам'ятати про ветеранів, виявляймо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах,  снах і думках.
      Про це повинен знати кожен, бо про це повинні пам'ятати всі!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар