пʼятницю, 25 березня 2016 р.

ЗУСТРІЧ З КНИГОЮ - ЦЕ СВЯТО

       Зустріч з книгою це завжди відкриття чогось нового, незвіданого досі. Адже саме книга дає нам можливість зануритися в глибини океану та піднятися високо в космос, повернутися в далеке минуле та помандрувати просторами майбутнього. Саме книга заставляє нас плакати і сміятися і саме книзі ми завдячуємо глибиною свого світогляду та знань. Бібліотеки Іллінецької ЦБС активно долучаються  до проведення щорічного свята книги - Всеукраїнського тижня книги для дітей та юнацтва, влаштовуючи найрізноманітніші заходи: книжково-ілюстративні виставки та перегляди, літературні вікторини та ігри, прем'єри книг та літературні ранки.
       В районній бібліотеці для дітей Тиждень книги відкрито турніром ерудитів, який проведено з учнями  8 класу Жорнищенської ЗОШ І-ІІ ступенів. Школярі показали гарні знання з літератури та історії, зокрема і рідного краю. Звання "Юний ерудит - 2016" виборов Валерій Житар. Учасники турніру взяли участь у відкритті виставки "Пісня щедрого поля", яке відбулося в цей день в центральній книгозбірні та стали учасниками майстер-класу  по виготовленню виробів з соломи майстрині Тетяни Герасимець.
    На гостину в РДБ завітали і наймолодші жителі міста - вихованці старшої групи ДНЗ "Пролісок". Для них проведено пізнавальну екскурсію "Книжковий дім запрошує гостей" та вікторину "З якої казки ми прийшли?".
 
         Увагу користувачів РДБ середнього та старшого шкільного віку привертає нова виставка: "Іван Франко: життя, творчість, світогляд", приурочена 160р. з дня його народження. На виставці представлено нові матеріали, що розказують  про життєвий та творчий шлях великого Каменяра а також його безсмертні твори, зокрема і для наймолодших користувачів бібліотеки. Біля виставки влаштовуються поетичні хвилинки, під час яких кожен бажаючий може вголос зачитати будь-який вірш Франка за своїм смаком та бажанням.
 
    Діти середнього шкільного віку з задоволенням переглянули бук-трейлер "Про Блеза Паскаля,  Вольфі Моцарта...", створений працівниками бібліотеки.
     Організатори заходів сподіваються, що зустрічі з книгою залишать приємний слід в юних душах та подарують незабутні хвилини зустрічі з прекрасним.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар