четвер, 16 лютого 2017 р.

Зустріч з афганцями

    Зустріч з воїнами-афганцями присвячена 28-й річниці виведення радянських військ із Афганістану "Покотилась у вічність  тривожна афганська дорога" відбулася 16 лютого в приміщенні читальної зали Іллінецької центральної бібліотеки. 
  Спогадами поділилися ветерани:
- Білозор Василь Вікторович, голова ради Іллінецької районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);
- Козяр Володимир Григорович, майор запасу;
- Сивак Віктор Іванович, старший прапорщик у відставці;
- Покрищук Олександр Михайлович, підполковник запасу.

     Гості розповіли учням 9-х класів місцевої школи №1 про свої військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня дружба, і товариська підтримка.
     З настановою до присутніх звернувся Василь Вікторович, який зазначив, що багато часу минуло з того дня, коли наші війська були виведенні з Афганістану, але й сьогодні у збройних силах України проходять службу офіцери й прапорщики, які брали участь в Афганській війні, їх бойовий досвід є цінним надбанням нашої армії.
      Учні декламували вірші відповідної теми та переглядали  документальні кадри, які супроводжувались піснями про афганську  війну.

     На завершення зустрічі учитель Людмила Анатоліївна Фарисей висловила подяку воїнам-афганцям, які зайняли активну громадянську позицію, ставши справжніми вихователями юного  покоління.
      Надіємось, що ця зустріч посіяла  в душах дітей зерна поваги до славних земляків. А разом з тим, зійдуть і перші паростки шани та любові до рідної землі, що й називається патріотизмом. Адже такі заходи виховують в нас повагу до старшого покоління, вміння цінувати людське життя.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар