четвер, 13 квітня 2017 р.

ВЕЛИКОДНІЙ НАСТРІЙ

     Четвер Страсного тижня називають "чистим". У Чистий четвер господині, поруч з іншою роботою, писали писанки. 
    Сьогодні Іллінецька  центральна бібліотека підготувала своїм читачам справжній великодній подарунок. Не святковий сувенір, і не писанку… Працівники абонементу та читальної зали  вирішили навчити учнів 6-7  класів ЗОШ №1 самим робити писанки! А щоб навчитися робити це як слід, попросили дати майстер-клас з писанкарства уславлену  майстриню  Тетяну Герасимець.
 
   Пані Тетяна займається цим видом мистецтва  довгий час, і знає про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України. І цією інформацією вона щедро ділилася з учасниками. Але головне, задля чого й завітала майстриня до бібліотеки – це практичні навички розпису великодніх яєць.
    Учні   дуже хвилювалися, що в них нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного! Основна заповідь від майстрині: «Негарних писанок не буває!». І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі майстер-класу почали знімати віск, і під вогнем свічок розквітли золотаво-червоні орнаменти на їхніх писанках.
       Кожен учасник майстер-класу по завершенню тримав у своїх руках власне творіння – писанку – оберіг, що принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я і благополуччя.

Немає коментарів:

Дописати коментар