четвер, 6 квітня 2017 р.

Політ творчої фантазії

      Мініатюрні фарфорові  квіти, обереги, тваринки...  Чи можливо таке зробити руками?
     Вироби в техніці холодного фарфору заполонили весь світ. А особливо квіти. Тому що тільки за допомогою цього пластичного матеріалу можна передати природну красу. У плані декору інтер'єру холодний фарфор зараз на піку моди. Роботи в цій техніці доречні в будь-якому інтер'єрі, тому що легко компонуються з усіма можливими стилями.
    Сьогодні учні 7-А та 9-х класів ЗОШ №1 мали змогу освоїти цей вид ліплення під час майстер класу від Лариси Кліпацької.
     Майстриння поділилася рецептом виготовлення суміші, а готову вже фарфорову масу роздала учасникам майстер класу. І робота закипіла.
     Труднощі  виникли  в філігранності роботи. Але, як ми пам'ятаємо, розвиваючи дрібну моторику пальців, людина впорядковує роботу нейронів головного мозку. Говорячи простою мовою, кожен виліплена пелюстка гармонізує і зцілює нервову систему.
 
      Ця копітка, ретельна праця, яка видає у результаті запаморочливу красу живої природи. Навряд чи можна придумати більш вишуканий подарунок в інтер'єр.
       Гончарова Наталя Анатоліїва , учитель праці ЗОШ №1, висловила подяку за цікавий урок творчості а колектив Іллінецької центральної бібліотеки щиро вдячний Ларисі Йосипівні за активну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар