четвер, 1 серпня 2019 р.

ЛІТО!!! МИ МАНДРУЄМО,СМІЄМОСЬ І ЖАРТУЄМО!


"Веселі хтосики" - саме так називалася зустріч на "Бібліопісочниці" 1 серпня. 

Була тут і гра з м'ячиком🏐, в ході якої діти виконували веселі завдання з "чарівної скриньки". А ще припала до вподоби учасникам "Весела естафета", де вони змагалися за право взяти участь у казковій вікторині "Відгадай героя".

Перемогу отримала Устимчук Каріна. Всі учасники нашої зустрічі отримали заохочувальні призи🎁 та солодощі🍭.

 6 серпня  
    А Ви знаєте які моделі сучасних бібліотек існують в світі? А про вербальне та невербальне спілкування що-небудь чули? А знаєте факти, які впливають на процес спілкування? Саме ці та інші, не менш важливі, запитання обговорили бібліотекарі на своєму черговому семінарі який відбувся в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці Іллінецької міської ОТГ та мав назву: "Бібліотека, як майданчик для спілкування".


     Директор Покрищук Н.Л. познайомила присутніх з досвідом роботи сучасних українських та європейських бібліотек по створенню простору для спілкування користувачів.
     Особливості спілкування бібліотекаря та користувача обговорили присутні під час полемічних роздумів з елементами тренінгу, який провела методист Іллінецької ММБ Т.Токайчук. Питання, що обговорювались, викликали жваву дискусію в бібліотекарів.

   Працівники Паріївської, Павлівської, Бабинської сільських бібліотек-філій та абонементу Іллінецької ММБ поділилися власним досвідом спілкування з користувачами.
На завершення семінару проведено тестування "Чи вміємо ми спілкуватися?"

Щодня до бібліотеки!
Два товариші, Женя та Влад, щодня відвідують Іллінецьку міську бібліотеку для дітей. Книги читають📚, журнали📰 листають, в Інтернеті працюють🖥. А ось сьогодні спробували себе в творчій роботі.

МОЛОДЦІ!!!
Виявили бажання і зробили🚗

       Зустріч 8 серпня на "Бібліо пісочниці" мала назву "Театр - це круто!"🎭 Діти розігрували сценку "Добрий собака". Сценка навчала дітей знаходити слова, щоб порозумітися навіть в безвихідній ситуації, а ще бути добрим і допомагати іншим. Особливо вдало виконав роль собачки Бровка 🐹 Гусятинський Діма.

     А ще діти грали гру з м'ячем 🏐 "Квачик, квачик злови м'ячик". В ході гри учасники познайомилися з мистецтвом пантоміми. Вони зображали казкових героїв, а всі присутні відгадували хто це👸.
Була сьогодні і весела естафета під час якої діти виконували творчі завдання ведучої.
Переможці, як завжди, отримали заохочувальні призи🎁, всі учасники - солодощі🍫🍬🍭.

      Весело та гамірно в Павлівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ. Щоднини тут гуртуються діти щоб спілкуватися, пограти настільні ігри та почитати книги.
      Іллінецька міська бібліотека для дітей придбала шашки та шахи. І ось він початок новій традиції - дружні інтелектуальні змагання.

       Чергова зустріч, 16 серпня, на "Бібліопісочниці" пройшла під назвою "Моя країна Україна".
Бібліотекар Іллінецької міської бібліотеки для дітей Валентина Дусанюк презентувала дітям книги про Україну, символіку, традиції та обряди українського народу. Інформацію закріпили вікториною "Світ навколо тебе". 

Учасники зустрічі уважно слухали прислів'я про Україну та відгадували загадки. Приємно відмітити, що наші маленькі українці відмінно знають та вміють розповісти про свою країну.
На завершення зустрічі діти вчилися малювати пальчиками. 
Всі учасники отримали заохочувальні призи та солодощі.
Інтернет джерело: https://www.facebook.com/ill.mr/videos/586142588586584/UzpfSTEwMDAwMzgwOTg2MDQ2MToxNjA1NDUyMDc5NTkxNzcy/    Новини Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади, випуск 58 (6 хв. 40 сек.про  зустріч на Бібліопісочниці)

Бібліотекарі щочетверга влаштовують зустрічі на дитячому майданчику.
Четвертий рік поспіль улітку працівники Іллінецької міської бібліотеки проводять вуличну акцію "Бібліопісочниця".
"Головна мета акції – популяризація книги. Нею ми зацікавлюємо до читання найменших жителів міста, – каже 45-річна Наталя Покрищук, директорка Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької об'єднаної територіальної громади.
Ідея "Бібліопісочниці" виникла після того, як не вдалося реалізувати акцію для дорослого читача. Колеги виходили на вулицю з книгами та періодикою. Презентували їх. Але люди не виявили інтересу. Ми не опустили рук. Вигадали дійство для діток, – розповідає Наталя. – Щочетверга, об 11:00, бібліотекарки Олена Харченко та Валентина Дусанюк зустрічаються з хлопчиками та дівчатками на дитячому майданчику в центрі Іллінців. Кожна зустріч – тематична. Розпочинаємо її з обговорення тієї чи іншої книги. Далі відбуваються різноманітні забави: конкурси, вікторини, ігри. Усі учасники отримують заслужені подарунки та призи.
2015 року, коли тільки починали втілювати цей задум, телефонували своїм читачам і запрошували їх до "Бібліопісочниці", – веде далі бібліотекарка. – Зараз діти знають і щотижня чекають на нас. Приємно там бачити й батьків та дідусів із бабусями".
У листопаді 2010 року працівник інтернет-центру взяла участь у розробці програми "Бібліоміст" – конкурсу з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до інтернету. Завдяки здобутій перемозі в усеукраїнському проекті з організації нових бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до інтернету, започаткованим Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів у рамках програми "Бібліоміст", центральна бібліотека отримала сім комп'ютерів, принтер, сканер, веб-камери та навушники.

    В рамках відзначення 28-ї річниці Дня Незалежності України відбулася благодійна ярмарка «Допоможемо Дарині мати здорове майбутнє» з продажу домашньої випічки приготовленої бібліотекарями Іллінецької міської ОТГ і сувенірної продукції зробленої власноруч бібліотекарями, Бондар Надією, Настич Вікторією, Кириленко Тетяною та небайдужими жителями міста.
Найголовніша мета: збір коштів на лікування Дарини Манятовської.

   Постаралися всі на славу. Чого тільки не було на столах. Від розмаїття домашньої випічки, десертів, солодощів й власноруч виготовлених прикрас розбігалися очі.
    Шанувальників домашніх смаколиків виявилося доволі багато, залюбки купували тістечка, пиріжки, печиво. Та й ідея прикрасити оселю ексклюзивними оберегами теж усім сподобалася. Під час акції було зібрано коштів на суму 17 937 грн. які передано на лікування маленькій іллінчанці.
Ще раз переконались, що українці вміють підтримувати один одного у важку хвилину!
     Працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ активно долучилися до святкування Дня Незалежності, представивши квіткові композиції на Європейській площі.

Своєю оригінальністю приваблювали іллінчан роботи бібліотекарів сіл: Жорнище, Павлівки, Паріївка, Красненьке та Іллінецької міської бібліотеки.


Вже літечко тихесенько збіга,
Закінчуються літні канікули...
В бібліотеку діти поспіша
Читати, грати, відпочити..



Немає коментарів:

Дописати коментар