четвер, 30 січня 2020 р.

Cічневі події

      В будь-яку погоду читачів Павлівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ чекають а бібліотеці цікаві книги, ігри, вікторини, майстер-класи, а головне. - Любов, Затишок і Книга. Зимові канікули в бібліотеці - це класно!
      Поруч з нами живуть і працюють люди даруючи нам посмішку при зустрічі, маючи могутній і рідкісний талант. Такі на вигляд прості і звичайні люди є читачами нашої бібліотеки, даруючи нам - бібліотекарям "просто так" свою усмішку, свій настрій і добро. А ще діляться своїми творчими досягненнями та життєвими успіхами. Божкова Лариса Василівна - дарує свою радість не лише через посмішку а й через творчу майстерність.
           Стало вже доброю звичкою, щорічно під час Різдвяних свят, проведення в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ пізнавально-різдвяних заходів. Не став винятком і нинішній рік. Цілий гурт веселих колядників, щедрівникіа та засівальників зібрався в книгозбірні, щоб потішити господарів-бібліотекарів Олену Харченко та Валентину Дусанюк чудовим виконанням колядок, щедрівок та засівалок.
Господині щедро обдаровували діток різноманітними смаколиками.
Присутні залюбки брали участь в цікавих конкурсах та змаганнях, як от: "Наздожени мене", "Сюрпризи з Різдвяної скриньки", "Холодно-Гарчче".
Справжніми сюрпризом для дітей стала несподівана поява "Постунчика-Веселунчика", хлопчика, який додав святу емоційного забарвлення: бадьорості, веселощів та щирого сміху.
Не лише подарунки та смаколики але й велику порцію позитиву та оптимізму отримали й присутні діти з особливими потребами запрошені на свято.
Розходитися по домівках зовсім не хотілось. Та зрештою, навеселившись досхочу, всі розійшлися, несучи з собою веселий настрій та енергійний запал на увесь прийдешній рік.

       До Павлівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ завітали члени клубу за інтересами "Умілі рученятка". Сьогодні дітки власноруч виготовляли прикраси для волосся.
     В Павлівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ відбувся конкурс на кмітливість і знання мультфільмів.
    Старі та добрі мультфільми подарували нам усім незабутнє дитинство і сотні цитат, які і досі пам'ятає не одне покоління. А от сьогодні юні читачі сільської книгозбірні намагалися відгадати мультфільми за уривком пісні.
      22 січня Україна відзначала День Соборності України та 101 рік Акту Злуки Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди у Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської ММБ Іллінецької міської ОТГ відбулась тематична година "З Україною в серці". Участники заходу: активні читачі книгозбірні та учні місцевої школи переглянули відео матеріал "Акт злуки 22 січня 1919р.' Діти декламували вірші. Краєзнавець Ольга Рудник у своєму виступі звернула увагу на історичний Акт об'єднання українських земель в єдину державу. На завершення заходу пригощали українською національною стравою - варениками.
     29 січня, Україна відзначає та вшановує пам'ять героїв Крут, які 102 років тому боролися та загинули за вільну Україну. Відтак , сьогодні відбувся урок мужності "Вони боролися щоб ми перемогли". Бібліотекарі Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки проінформували присутніх студентів Іллінецького аграрного коледжу по даній темі. З історичним словом виступила історик Олександра Письменна, яка зазначила, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. "Понад все вони любили свій коханий край" - писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників студентства. Участники зустрічі читали вірші. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під Крутами та виконали Гімн України.
       
     Голокост з грецької перекладається як "всеспалення" й означає систематичне переслідування і знищення. У широкому розумінні, голокост - систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної національної приналежності. Щороку 27 січня, у світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. В бібліотеках Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ організовано книжкові виставки "Документи свідчать"


         БІБЛІОТЕКА повна дітей. Сьогоднішній четвер в Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ був насичений приємним спілкуванням та дитячим сміхом. До книгозбірні завітали учні 2-го класу з Світланою Сергіївною Щербатюк. Юні читайлики грайливо та весело провели час, вибравши книги до смаку для читання.

      "Пам'ятаючи своє невеселе дитинство, я намагався писати якомога веселіше" - ставши дитячим письменником, у свої творах Всеволод Нестайко намагався догратися, досміятися, добешкетувати... В Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ учні 3-го класу з цікавістю переглянули уривок з фільму "Теодори з Васюківки" та жваво обговорювали, ділилися враженнями про прочитані книги Всеволода Нестайка.

       З нагоди 90-річчя від дня народження Всеволода Нестайка в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей відбулася вікторина-гра "Нестайко-читайко".
        Присутні - учні 4-го класу Іллінецької ЗОШ 3, класний керівник - Яворська Алла Василівна - прослухавши цікаву розповідь про життя і творчості видатного українського письменника, взяли участь у веселих турах вікторини. Вони відповідали на запитання по творчості Нестайка, взяли участь у ерудит-лото по повісті-казці Нестайка "Незвичайні пригоди у лісовій школі". Також змагалися капітани команд на краще знання героїв цієї казки. Сподобалось дітям також зображати казкових героїв-звірят з чарівної скриньки.

Немає коментарів:

Дописати коментар