понеділок, 2 грудня 2019 р.

Грудень бібліотечний




Флешмоб "Зроби фото з хусткою".                                                                                                Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ
Флешмоб "Зроби фото з хусткою". Паріївська сільська бібліотека-філія Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ.


"Хто попереджений, той захищений", під такою назвою в Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Присутні учасники обговорили проблеми ВІЛ-інфекованих в Україні, боротьбу з цією хворобою, як уберегтися від цього захворювання. Помічниками при обговорені стали друковані видання та відеоматеріал даної теми.


Зустріч у бібліотечному форматі.
03 грудня 2019 року, в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці Іллінецької міської ОТГ відбувся семінар для бібліотечної спільноти іллінеччини на тему «Роль і місце бібліотеки в героїко-патріотичному вихованні дітей та молоді».Семінар зібрав працівників бібліотек Іллінецької міської ОТГ, Іллінецького району та шкільних бібліотекарів.
Відкрила семінар директор Іллінецької ММБ Покрищук Н.Л., яка висвітила тему і завдання семінару.


В інформаційному виступі "Роль та місце міської організації ветеранів України в системі патріотичного виховання дітей та юнацтва" Танасієнко М. П. - голова Іллінецької міської організації ветеранів звернув увагу на важливість патріотичного виховання підростаючого покоління.
Досвідом роботи по темі "Краєзнавство як основа національно-патріотичного виховання підростаючого покоління" поділилася директор КЗ "Іллінецький краєзнавчий музей" Настич В.В., розповівши про участь школярів в патріотичних заходах. Діти залюбки відвідують історично-патріотичні години, тематичні зустрічі, зустрічі з художниками та народними майстрами, беруть активну участь у майстер-класах. Виступ Вікторії Вікторівни супроводжувався слайд-шоу.
Методист Іллінецької ММБ Токайчук Т.Г. надала консультацію "Національно-патріотичне виховання - важливий напрямок діяльності бібліотеки на сучасному етапі". В своїй консультації вона ознайомила з традиційними та інноваційними формами роботи з популяризації літератури на задану тематику, були запропоновані найактуальніші теми заходів.
В ході семінару відбувся показовий захід-квест "Стежками рідного краю" учасниками якого стали учні 5-го класу Іллінецької ЗОШ №1.
Своїм досвідом проведення масових заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання, поділилася бібліотекар Іллінецької міської бібліотеки для дітей Харченко О.І.
Закінчився семінар обміном досвідом про заходи, мета яких формування у читачів бібліотек громадянських якостей, високої патріотичної свідомості та активної громадянської позиції.


Працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки 3 грудня запросили учнів 5Б класу Іллінецької ЗОШ І- ІІІ ступенів №1 на краєзнавчий квест «Стежками рідного краю». Школярі поділилися на 5 команд по 5 учнів у кожній. Очолили команди капітани, які отримали маршрутні листи. Команди проходили 7 станцій, на яких виконували різні завдання: відбирали картинки тварин, які водяться у нашій місцевості; розповідали легенди походження нашого міста та називали туристичні пам’ятки Іллінеччини; у вказаному наборі букв знаходили назви племен, які проживали на нашій території; із пазлів складали герб Іллінців; вставляли пропущені букви у назви квітучих рослин , що ростуть у нашому регіоні та занесені до Червоної книги України; знаходили у краєзнавчому куточку вказані предмети; на виставці «Рідний край, оспіваний у слові» знаходили твори нашої землячки Світлани Травневої , зачитували виразно поезію , покладену на музику «Моя Іллінеччина», складали рядки з гімну Іллінеччини.

Учасники квесту показали хороші знання про рідне місто та Іллінеччину. Після виконання завдань, бібліотекар Харченко Олена Іванівна підвела підсумок змагань. Перемогу отримала команда Нечипорук Ірини «Краєзнавці» з результатом 42 бали. Переможці та учасники квесту були нагороджені символічними призами та солодощами. Учні отримали позитивні емоції , продемонстрували командний запал та дізналися багато цікавого про наш рідний край.
Дякуємо працівникам Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки за високий професійний рівень підготовки заходу та отриманий гарний настрій.
Чекаємо на нові зустрічі!!!


Стоп-кадр Василівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ




Сучасна бібліотека - сучасні послуги.
На базі Паріївської сільської бібліотеки-філії відбулося знайомство з сервісом енергетичної компанії ЕНЕРА ВІННИЦЯ, який призначений для надання онлайн доступу побутовим споживачам електричної енергії до персонального особистого рахунку з інформацією про стан розрахунків за використану електроенергію.

Під час роботи ІТ- спеціаліст Іллінецької ММБ надав консультації по створенню персонального кабінету, способи передачі показників, контролю обсягу спожитої електроенергії, сплачування он-лайн.


Представники бібліотечної спільноти Іллінеччини, під час проведення заходу до Дня волонтера та Дня Збройних сил України, передали волонтерам продукти харчування та теплі речі, зібрані під час проведення акції «Від щирих сердець – ЗАХИСНИКАМ!» в рамках Всеукраїнського Щедрого Вівторка.
До збору речей долучилися як бібліотекарі Іллінецької міської ОТГ та Іллінецької ЦБС так і небайдужі користувачі міської книгозбірні.
РІДНІ СИНИ України зі святом Вас!!!
Ми віримо в нашу ПЕРЕМОГУ!!!


"За допомогою чобіт міряли хату від столу до порогу, переставляючи чобітки по черзі. Дівчина, у якої взуття виходило за поріг, перша вийде заміж."
Давній обряд ворожіння відтворювали сьогодні в Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ.


У читальній залі Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки 5 грудня відбувся захід, приурочений Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних сил України. Тут зустрілися представники волонтерського руху, учасники АТО/ООС, представники влади та учнівська молодь.
На адресу військовослужбовців, добровольців, волонтерів лунало у цей день чимало слів вдячності та поваги. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять земляків, які загинули захищаючи Україну.
« Україні, як і в усьому світі, волонтерський рух займає особливе місце, - звернулась до усіх присутніх заступник міського голови з гуманітарних питань Людмила Трохимець. - Однак сьогодні, коли на нашій рідній землі триває неоголошена війна - це свято як ніколи є важливим і актуальним. Саме завдяки волонтерам наші воїни у найскрутніший час отримали необхідне їм для захисту територіальної цілісності й незалежності нашої держави.
В умовах бойових дій, коли кожен розуміє ступінь відповідальності за майбутнє, кількість громадян, які не стоять осторонь, а всіляко допомагають країні, суттєво збільшилася. Тому це свято кожного, хто готовий підтримати ближнього від щирого серця.


Волонтери у нас – це діти, які зігрівають захисників листами, малюнками, цукерками та улюбленими іграшками, це пенсіонери, студенти, що віддають останні копійки аби допомогти військовим, це патріоти, що всіляко допомагають боронити нашу рідну українську землю від агресора, це люди, які опікуються пораненими, які купують амуніцію для військових, які забезпечують житлом та продуктами харчування тих, хто цього потребує.
Дуже приємно, що жителі Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади не залишаються осторонь, кожен іллінчанин вніс хоча б часточку своєї душі й праці у спільну мету - допомогу нашим бійцям.Висловлюю слова подяки усім, хто долучається до добрих справ. Нехай Ваша доброта повернеться до Вас сторицею. Бажаю, оптимізму, здоров’я, невичерпної енергії та миру!»
Людмила Михайлівна передала волонтерам кошти, зібрані працівниками міської ради, на допомогу нашим захисникам і відзначила кращих волонтерів подяками та подарунками.
Народний аматорський чоловічий гурт «Завзяті холостяки» та народний аматорський ансамбль української пісні «Відлуння» міського будинку культури долучилися до вітань щирими українськими піснями.


Представники бібліотечної спільноти Іллінеччини передали волонтерам продукти харчування та теплі речі, зібрані під час проведення акції «Від щирих сердець – ЗАХИСНИКАМ!» у рамках Всеукраїнського Щедрого Вівторка. До збору речей долучилися як бібліотекарі Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади та Іллінецької центральної бібліотечної системи, так і небайдужі користувачі.
Від імені волонтерів та учасників АТО/ООС до присутніх звернувся Іван Ребар, який подякував всім причетним до спільної справи в боротьбі за рідну державу та запевнив, що вся зібрана допомога буде доставлена безпосередньо захисникам на передову.


https://www.youtube.com/watch?v=p5KrW9SF0f4

Новини Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади №66

Висвітлення  заходу, приурочениого Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних сил України(7хв. 40с.)


"За допомогою чобіт міряли хату від столу до порогу, переставляючи чобітки по черзі. Дівчина, у якої взуття виходило за поріг, перша вийде заміж."
Давній обряд ворожіння відтворювали сьогодні в Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ.


10 грудня в День прав людини до Іллінецької міської бібліотеки для дітей завітали учні 4-А класу Іллінецької ЗОШ №1. Вони взяли участь у пізнавально-розважальній годині "Твої права від А до Я".
Спочатку діти "вирощували" "Квітку Прав". Це стало нагадуванням про невід'ємні права дітей: право на життя, на ім'я, повноцінне харчування, медичну допомогу, сім'ю та родинне піклування та інші.

Потім учні із задоволенням змагалися в конкурсах "Правопорушення в Казкарії", "Відгадай героя" та "Інтелектуальна розминка".


На завершення зустрічі відбулася гра "Права дитини".
Перемогла дружба, всі учасники отримали солодощі і сфотографувалися біля "Квітки Прав".



«Як світло денне нам потрібне право, бо без законів не живе держава!»
Сьогодні права кожної людини захищає Міжнародна Організація Об’єднаних Націй, яка прийняла документ – «Декларацію прав людини». Ця подія відбулася 10 грудня. Ми відзначаємо в цей день – День прав людини.

Щоб більше дізнатися про права та обов’язки дітей учні 4А класу( кл. керівник Внукова Інна Миколаївна) Іллінецької ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 взяли участь у пізнавально – розважальній годині «Твої права від А до Я», яку проводили працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Харченко Олена Іванівна та Дусанюк Валентина Володимирівна.
Кожна дитина, як і доросла людина, має право на життя, ім’я, повноцінне харчування, медичну допомогу, освіту, сім’ю та родинне піклування, відпочинок і довкілля. Учні «вирощували» квітку прав дитини (прикріплювали пелюсточки з написами цих прав). Також згадали про обов’язки дітей. А далі розпочалася захоплююча командна гра. Клас поділився на дві команди, які змагалися у конкурсах: «Правопорушення в Казкарії», «Відгадай», «Інтелектуальна розминка». А на завершення зустрічі учасники заходу пограли в рухливу гру «Права дитини».
Дякуємо працівникам Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки за цікавий та змістовний захід. Школярі поповнили свій багаж правових знань, позмагалися в командах та отримали позитивні емоції.
Чекаємо на нові зустрічі!

11 грудня у приміщенні Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбулась презентація книги «Стежками Тимка Падури» відомого історика-краєзнавця Миколи Купчика, а також документального кінофільму про життя та творчість відомого українсько-польського поета, композитора, автора знаменитої пісні «Гей, Соколи!» Томаша Падури, відзнятого за мотивами цієї ж книги, автор сценарію та режисер – Віта Приймак.
У заході прийняли участь автор книги Микола Купчик, керівник Медіа-центру «Власно» Ольга Маліновська, начальник відділу культури і туризму Козятинської РДА Володимир Воронов, директор Козятинської централізованої бібліотечної системи Анна Мочарська, отаман Вінникого козацького полку ім. І.Богуна Володимир Воловодюк, директор Іллінецького краєзнавчого музею Вікторія Настич, працівники Центру культури, мистецтва та естетичного виховання, бібліотекарі, вчителі, учні, краєзнавці.


Заступник Іллінецького міського голови Людмила Трохимець та директор комунального закладу «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Микола Романов подякували ідейникам проекту за цікаву та змістовну зустріч, обговорили можливість співпраці на майбутнє.
Авторам ідеї створення фільму та книги вдалося об’єднати зусилля влади та громадськості й створити культурний продукт, який вже привернув увагу до непересічної особистості Тимка Падури, відновити пам'ять про нього та популяризувати його творчість, яка просякнута національно-патріотичними ідеями та вірою у краще майбутнє України.


Ольга Маліновська розповіла присутнім про те, що 21 вересня 2019 року відбулося відкриття «Культурно-туристичного центру Тимка Падури» та проведення І Міжнародного фестивалю «Гей, соколи!» в селі Махнівка на Козятинщині. Місцевій владі в особі заступника міського голови Людмили Трохимець було запропоновано співпрацю в частині розвитку туристичного простору навколо особи Тимка Падури, який народився у м.Іллінці.
Впродовж заходу панувала тиха і невимушена атмосфера. Присутні уважно та з цікавістю слухали автора, дивились фільм, знайомлячись із життєдіяльністю свого відомого земляка, ім’я якого прославляє не лише наш край, але й Україну.
Присутні мали змогу насолодитись найвідомішим твором композитора «Гей, соколи!» польською мовою у виконанні народного аматорського ансамблю української пісні «Жорнищанка» Жорнищенського сільського клубу.
По завершенні відбулася автограф-сесія з автором, під час якої всі бажаючі змогли отримати в подарунок унікальну за своїм змістом книгу.


https://www.youtube.com/watch?v=5xWBCNpe1IM&feature=share&fbclid=IwAR10uT3Kdm-YQnMjudIKjnTQ4XbzdoSml3L1Qo4v6GXv2soRlftZb4T5zGU 

Новини Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади №67

 Висвітлення  презентації книги на 8 хв. 20с.


"Їду, їду Калиту кусати" - саме так називалася народознавча гра, яку провели на Андрія бібліотекарі Іллінецької міської бібліотеки для дітей. У грі брали участь активні читачі бібліотеки - учні 1-х - 8-х класів. Послухавши уважно розповідь бібліотекаря, про звичаї цього свята, вони й самі прийняли активну участь у веселому обряді кусання Калити.



День Святого Миколая малеча завжди чекає з особливим нетерпінням, бо це означає, що слухняні дітки обов’язково отримають солодощі та подарунки. Ось і цього року мрії наймолодших школярів Іллінецької ЗОШ І- ІІІ ступенів №1 здійснилися, адже 19 грудня до них із самого ранку прийшов Святий Миколай із вітаннями та солодкими подарунками. І це був тільки гарний початок дня. У школу завітали працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Харченко Олена Іванівна та Дусанюк Валентина Володимирівна, які підготували свято «Миколай дарує радість дітям» для учнів 1-2 класів. Бажаним гостем свята був Чудотворець Миколай. Йому наймолодші школярики розповідали віршики, а учні 3А класу підготували гарну концертну програму. Всі дітки отримали солодкі подарунки.

Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали всіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.


Чергове засідання клубу за інтересами "Умілі рученятка" відбулося в Павлівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ.
Сьогодні дітки вправно майстрували новорічні прикраси на ялинку. Захопливо та весело промайнув час і ось результат роботи.


Немає коментарів:

Дописати коментар