вівторок, 6 жовтня 2020 р.

Бібліотечна осінь

На Покрову в нашій державі офіційно відзначається День українського козацтва, а з 2015 року - День захисника України, свято усіх наших Героїв! Будьте всі благословенні, добрі, мудрі і спасенні, Рідні діти України, кожен день і щогодини. Щоб верталися додому з Перемогою у всьому. Вам уклін, любов народу, шана з роду і до роду!

Традиційно в ніч з 13 на 14-те українські дівчата гадали на долю. Користувачі Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки спробували відтворити український звичай. Запрошуємо до перегляду.

Для юних козаків Іллінецька міська бібліотека для дітей презентує онлайн майстер-клас виготовлення канапок за книгою "Як стати козаком за сім днів" Лесі Борсук-Янківської

Оновлена, сучасна Якубівська сільська бібліотека-філія Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ зустрічала сьогодні найменших жителів села - вихованців дитячого садочка "Дзвіночок". Бібліотекар, Олена Абрамович, провела для них екскурсію «Разом з книгою відкриваємо світ» ознайомила дітей з книжковими новинками, періодичними виданнями для дітей, енциклопедіями та іншими цікавими виданнями.

Завдяки таким екскурсіям у дітей розвивається інтерес до книги, читання, а в майбутньому маленькі відвідувачі стануть не тільки справжніми друзями книги, а й бібліотеки!

До початку жовтня закінчуються усі найважливіші сільські роботи на землі (в тому числі сівба озимих) — завершено хліборобський цикл робіт. Зібраний урожай. Величне свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні відзначають щороку 14 жовтня.


"Поле моє" - автор Василь Гей Читає Наталія Присяжнюк, бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ.

Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. В читальній залі ІММБ до Дня художника організована мистецька виставка "Щедра палітра"

1 жовтня  міні команда від Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки та Управління культури Іллінецької міської ради взяли участь в онлайн-форумі "Модель сучасної бібліотеки для ОТГ". Захід проводився у межах проєкту "Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності”, який реалізовує Українська бібліотечна асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Партнерами проєкту виступають Фундація Дарини Жолдак, Асоціація об’єднаних територіальних громад, Міністерство культури та інформаційної політики України. Обговорювалися виклики, наявні ресурси та можливості для втілення означених 4-х просторів (навчання, натхнення, зустрічей та подій) у практику життя бібліотеки. Учасники онлайн-форуму вели мову про існуючі практики реорганізації книгозбірень (на прикладах перетворення старого приміщення Козельщинської ЦРБ ім. Олеся Гончара на Полтавщині у новий громадський культурно-освітній Smart простір, трансформації Тростянецької РБ на Сумщині у сучасну публічну бібліотеку ОТГ з різними функціональними зонами), практичні інструменти впровадження моделі сучасної бібліотеки, фінансування таких трансформацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар