понеділок, 1 лютого 2021 р.

БІБЛІОТЕКА - територія зимових чудес!

Користувачі сільських бібліотек-філій Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ долучаються до флешмобу «Леся Українка: 150 імен».





В бібліотеках Іллінецької міської ОТГ  оформлені виставки-портрети, ювілейні викладки літератури, присвячені 150-й річниці від дня народження Лесі Українки.

Хрінівська СБФ

25 лютого в Паріївській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ організовано літературний огляд-мандрівку «Ти себе Українкою звала…» присвячений 150-й річниці від дня народження Лесі Українки.

Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси учням 5-6-х класів допомогли вчителька Оксана Дядик, директорка сільської школи Алла Силенко. Слухачі мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до Батьківщини. Присутнім демонстрували відео про життя Л.Українки у якому лунали пісні на слова видатної поетеси .

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки у бібліотечних закладах Іллінецької міської ОТГ організовано книжкові виставки, тематичні полиці,  години-присвяти, що висвітлюють життя і творчість Лесі Українки. Також відбулися  тематичні виховні та інформаційно-просвітницькі заходи:  бесіди, години спілкування, літературно-музичні композиції, вечори поезії, літературні читання. В Павлівській сільській книгозбірні Іллінецької ММБ для юних користувачів відбулась відео презентація життя і творчості української  поетеси, драматурга і громадської діячки Л.Українки.

Світлій пам'яті Героїв Небесної Сотні в бібліотечних  закладах Іллінецької міської ОТГ пройшли заходи, присвячені вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності.

З цієї нагоди 22 лютого в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей оформлено виставку-пам’ять "На варті наших душ Небесна Сотня", яка містить документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні та підбірку газетних статей "Вони загинули за Україну".

Для учнів Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 бібліотекарі  провели годину  пам’яті "Хто вмирає в боротьбі, у серцях живе навіки".  Гостем заходу став  учасник воєнних дій на Сході України – Максим Камінський.  Старшокласники декламували вірші  та мали змогу у відвертій розмові з Максимом Анатолійовичем  дізнатися про жахіття війни. Запрошений ділився  з учнями спогадами, розповідав  школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО/ООС.  Відповідаючи на численні запитання присутніх,  намагався у доступній формі розповісти про військові будні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило аудиторію.

Напередодні Дня святого Валентина користувачі бібліотек Іллінеччини власноруч виготовляли листівки-валентинки, сьогодні всі  вироби передані бійцям - захисникам України.

   БІБЛІОТЕКА - територія творчості!!!

Павлівська сільська бібліотека Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ відкрита для всіх, хто любить книгу та бажає творити красу своїми руками!

У всьому світі з давніх-давен цінувалися речі, зроблені своїми руками. Адже у кожен такий виріб майстер вкладає душу, любов, старання, побажання добра і радості! Вироби ручної роботи цінуються дуже високо, тому що вони неповторні!

Учасниця чергового засідання клубу за інтересами "Умілі рученята" Олександра Вейда запрошує поринути у чарівний світ сільської бібліотеки та власноруч створити подарунок до жіночого свята.

 Незважаючи на те, що лютий - місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих - День святого Валентина. Любов - почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця... З Днем закоханих  вітає бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Наталія Присяжнюк.

   15 лютого в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці відбулися урочистості, приурочені до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.Розпочався урочистий захід з вшанування хвилиною мовчання пам’яті полеглих в Республіці Афганістан іллінчан. Зі словами щирої поваги до присутніх учасників бойових дій на території інших держав звернувся міський голова Володимир Ящук. Володимир Миколайович побажав кожному із ветеранів, їх сім'ям, здоров'я, благополуччя, довгих років життя та мирного неба над головою. Він запевнив, що міська влада підтримувала і буде підтримувати учасників бойових дій на території інших держав, сприятиме вирішенню усіх питань, з якими вони звертаються.

Щирі слова вітань та побажання міцного здоров’я, довголіття, миру і добра адресував бойовим побратимам голова Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Іллінецької міської територіальної громади Василь Білозор.

Учасників бойових дій на території інших держав було відзначено Подяками Іллінецької міської ради, грамотами Української спілки ветеранів Афганістану , Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) міської територіальної громади.З міського бюджету всім учасникам бойових дій на території інших держав виділено матеріальну допомогу.По завершенню урочистостей ветерани бойових дій разом з міським головою поклали квіти до пам’ятника полеглим в Афганістані землякам.

https://www.facebook.com/ill.mr/posts/1771496136361215 

Новини Іллінецької міської ОТГ:  https://www.facebook.com/ill.mr/posts/1773364816174347      (9:30 хв. в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці відбулася зустріч воїнів - афганців з головою Іллінецької міської ради Володимиром Ящуком)

Інформаційне повідомлення "Афганістан - чужа війна, український рахунок" представили працівники культури Паріївського старостату: Наталія Бохонко, бібліотекар Паріївської сільської бібліотеки-філії та Оксана Формагей, директор Паріївського СБК.

15 лютого працівники культури Жаданівського старостату організували для своїх односельців зустріч-спогад з воїнами-афганцями «Війна у па’яті -біль у серці». На зустріч були запрошені земляки, воїни - афганці: Кучковський Володимир, Лісовий Юрій, Твердохліб Олег та рідна сестра загиблого земляка воїна-інтернаціоналіста Гаркушина Ю.  Сухомудь Катерина Іванівна. Учасники бойових дій на території інших держав своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов'язку та доблесті воїнів, що дали присягу на вірність Батьківщині. До глибини душі всіх присутніх вразили розповіді про військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня солдатська дружба і товариська підтримка. Учасники заходу вшанували пам'ять земляка Гаркушина Юрія  Івановича і всіх загиблих в Афганістані хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Доповненням до заходу був  перегляд літератури на якому представлені прозові та поетичні твори, публіцистичні матеріали про ту страшну Афганську війну.

11 лютого   працівниками Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ проведено героїко-патріотичну годину «Афган - біль наших душ».  На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків-героїв, були запрошені  студенти аграрного коледжу - група А-32, куратор Мочульська Тетяна Вікторівна.  Запрошені присутні воїни-інтернаціоналісти Василь Білозор та Олег Коваль   поділилися своїми спогадами, згадали події страшної війни в Афганістані, в якій полягли  наші земляки та вшанували  їх  пам'ять хвилиною мовчання. Переглянули відео - кліпи та прослухали пісні про роки афганської війни. До уваги присутніх була представлена виставка літератури.

   12 лютого у Павлівській  сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ  відбулась зустріч з земляком, учасником бойових дій в Афганістані - Баран Сергієм Івановичем. Захід організовано та проведено спільно з працівниками Павлівського СБК, Павлівським старостатом та користувачами бібліотеки. Зустріч розпочала директор СБК Галина Лисогора, пояснивши присутнім  мету зустрічі та  важливість  пам'ятати дату  - 15 лютого,  вшановуючи учасників бойових дій  та полеглих земляків Іллінеччини.  ХВИЛИНОЮ мовчання вшанували всіх героїв, котрі не повернулись з поля бою. Разом переглянули документальні фільми із серії Афганські пісні. Поспілкувавшись з Сергієм Івановичем послухавши його спогади, кожен із присутніх пройнявся пережитим у пеклі Афганістану. На згадку про зустріч Сергій Іванович подарував для бібліотеки книгу - "ПІД ПАЛЮЧИМ СОНЦЕМ АФГАНУ". В свою чергу староста села Л.Г. Білоус  висловила слова вдячності  та піднесла квіти і подарунок. В  кімнаті  бойової слави Павлівського СБК з цікавістю ознайомилися з інсталяцією "Афган у моєму серці" зробивши світлини на згадку .

  У Бібліотеках Іллінецької міської ОТГ проходили виставки літератури, статей на висвітлення подій бойових дій на території Республіки Афганістан.

Сорокстка СБФ

Хрінівська СБФ

Якубівська СБФ

14 лютого  День Святого Валентина - це чудова нагода, аби висловити свої почуття, вдячність та щирість свого серця.  Іллінецька міська мультимедійна бібліотека ініціювала Акцію "Подаруй частинку свого серця".  В бібліотеках Іллінецької міської  об'єднаної територіальної громади  пройшли майстер-класи по виготовленню валентинок. Учасники - користувачі бібліотек, учні сільських шкіл, вихованці дошкільних навчальних закладів, проявили неабияку фантазію та із задоволенням творили  свої шедеври: власноруч виготовляли валентинки, писали вітання захиснику України. Всі листівки буде передано волонтерам для доставки на передову.


На передодні Дня Святого Валентина в Павлівській та Якубівській сільських бібліотеках-філіях Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ відбулися творчі засідання клубів за інтересами. Змайструвавши валентинки своїми руками, вклавши свою ніжність і любов, учасники продовжили спілкування за чашкою ароматного чаю з солодощами.

Бібліотекарі Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади безмежно вдячні  за  щирі подарунки!


УВАГА! НОВИНКА!
Бібліотека отримала цінний подарунок!
Наша землячка, уродженка с.Жорнище Тамара Хрущ, надіслала свою нову поетичну збірку. Щиро дякуємо пані Тамарі, вкотре отримали величезне задоволення від щирої поезії. З приємністю відзначаємо своєчасність даного подарунка на передодні Міжнародного дня дарування книг.
Іллінецька міська мультимедійна бібліотека отримала безціні подарунки-книги від талановитої майстрині художнього слова Світлани Травневої. В ліричній книзі "В полумисках літа" (2018 рік) Світлана Миколаївна знову дивує нас такими ніжними і теплими словами.  Запрошуємо читачів поринути в прекрасний світ чистої краси української мови та душі.


УВАГА!   УВАГА!  УВАГА!

     Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ запрошує студентів та працюючих молодих людей від 15 до 30 років до участі в конкурсі-флешбуці «Українська Кассандро, твоє слово лунає!»  до 150-річчя з дня народження Лесі Українки.
   З метою вшанування творчої спадщини Лесі Українки, виявлення і підтримки творчих здібностей молоді, залучення її до творчої діяльності та активної участі у культурному житті регіону протягом лютого – березня 2021 року проводиться обласний конкурс-флешбук «Українська Кассандро, твоє слово лунає!». Конкурс є відкритим і проводиться як творче змагання учнівської, студентської та працюючої молоді Вінниччини.
Умови конкурсу:
✅Обрати улюблений твір Лесі Українки
✅Зняти на відео прочитання твору.
✅Завантажити відеоролик на будь-яку доступну інтернет-платформу з вказаним хештегом #tvoye_slovo_lunaye_vobu_2021
✅ Обов’язковим елементом для участі у конкурсі-флешбуці, також є заповнення учасником Google-форми https://cutt.ly/xjb3Gt5
❗Дедлайн: 1 березня 2021 р.

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ в рамках  Вінницького обласного конкурсу-флешбуку "Українська Кассандро,  твоє слово лунає!"  представляє відтворення твору Лесі Українки "Пам'яті Сергія Мержинського" у виконанні  учениці 10 класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1  Тетяни Кравчук.

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ в рамках Вінницького обласного конкурсу-флешбуку "Українська Кассандро, твоє слово лунає!" представляє відтворення твору Лесі Українки "Давня весна" у виконанні студентки Іллінецького аграрного коледжу Тетяни Телевань.

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ в рамках  Вінницького обласного конкурсу-флешбуку "Українська Кассандро,  твоє слово лунає!"  представляє відтворення твору Лесі Українки "Давня весна" у виконанні учениці 9-го класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3  Софії Пастушок.


Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ в рамках Вінницького обласного конкурсу-флешбуку "Українська Кассандро, твоє слово лунає!" представляє відтворення уривку драми-феєрії "Лісова пісня" у виконанні учнів 10 класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Анни Колодки та Івана Поступайла.

Немає коментарів:

Дописати коментар