суботу, 9 січня 2021 р.

Дай, Боже, щоб все було гоже!!!

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. До річниці цих подій у бібліотеках громади  пройшли  заходи.

У бібліотеках Іллінецької міської ОТГ оформлено тематичні виставки, розкладки, полички-посвяти та відбулися героїко патріотичні читання, історичні екскурси, перегляди документальних та художніх фільмів.
Виставка-реквієм "Бій під Крутами: героїзм і трагедія нашої історії" з інформаційним повідомленням в Сорокській сільській бібліотеці-філії.
Цікаво пройшли героїко- патріотичні читання в Бабинській сільській бібліотеці-філії.
Зацікавила присутніх інтернет-подорож "Пам'ятай про Крути" в Павлівській, Паріївській та Якубівській сільських бібліотеках-філіях учасники яких стали учні 8-9 класів.


В Хрінівській сільській бібліотеці-філії відбулася презентація книги Юрія Сорокіна "Бій під Крутами".
В Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці пройшла презентація виставки "Пам'ятай про Крути"

З метою просвітницької роботи, ознайомлення жителів громади з трагічними сторінками історії та з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Україні, бібліотечними закладами Іллінецької міської ОТГ проведено ряд заходів.

День пам'яті жертв голокосту запроваджено рішенням Генеральної асамблеї ООН 2005 року, а вперше відзначили роком пізніше. День пам'яті відзначають в усьому світі 27 січня. Дату обрали не випадково - цього дня 1945 року звільнено ув'язнених з найбільшого нацистського табору смерті під назвою Аушвіц розташованого на території Польщі. Поняття "голокост" тісно пов'язане з Україною - тут під час Другої Світової війни німці закатували тисячі людей. Про страшні події , які не можна забувати, нагадує влаштована виставка-реквієм "Трагедія Голокосту: історія та долі" в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці Іллінецької міської ОТГ .

25 січня в бібліотеках Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади відбувся поетичний онлайн вернісаж "В поколіннях я обізвуся, - не згорю і не згину...", який об'єднав всіх, хто любить, шанує слово українського поета, перекладача, публіциста, громадського та державного діяча України Павла Григоровича ТИЧИНИ.

130-й річниці від дня народження Павла Григоровича Тичини (1891-1967), поета, перекладача, громадського та державного діяча в Жорнищенськый сільській бібліотеці-філії відбувся онлайн коментований перегляд літератури "Золоті рядки поезії П.Г.Тичини"

В Даньківській сільській бібліотеці-філії оформлено виставка-портрет "Ніжний лірик Павло Тичина"

В бібліотеках Іллінецької міської ОТГ пройшов цикл заходів до Дня cоборності України. В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
В Сорокській СБФ відбулося засідання круглого столу "Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг", презентація малюнків "Моя Україна".
В Паріївській СБФ оформлено Інформаційну локацію "22 січня - День соборності України".

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека Іллінецької міської ОТГ презентує міні огляд книг "Соборність держави - єднання народу".
Вірш "Соборна Україна" Валерії Кропівної читає учениця 11-го класу Іллінецької ЗОШ №1 Діана Рибаченко.

Дню Соборності України присвячуються поетичні хвилини "Всі ми - діти твої Україно: і Волинь, і Поділля й Донбас..."

Книжковий фонд Сорокської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ поповнися новою роботою-книгою Ольги Рудник, яка є продовженням досліджень історії малої батьківщини. Книга вміщує основні події , які відбувалися від давнини до сьогодення в селах Іллінецького та Оратівського районів: Кошлани, Дібровинці, Яблуновиця, Скибин, Жадани, Сорока, Кантелина.

Користувачі Іллінецької міської бібліотеки для дітей!!!

З радістю ділимося з вами чудовою новиною. Ми вже отримали книги по Програмі поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги - 510 сучасних книг, для ВАС наші шановні читайлики! Іллінецька міська бібліотека для дітей Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ потрапила до списку 606 бібліотек, обраних з поміж п'ятнадцяти тисяч бібліотек України. Література проходить обробку і уже скоро буде доступна для кожного читача. Від іменні найменших читачів Іллінецької громади та бібліотекарів висловлюємо щиру вдячність Українському інституті книги та ВОУНБ ім. К.А.Тімірязєва за неймовірний подарунок!   

До уваги жителів Іллінецької міської ОТГ пропонуємо Інформаційне онлайн-повідомлення про Водохреща - свято, яке є одним з головних у християнстві і займає одне з найголовніших місць серед традиційних свят нашого народу.

   Бібліотечна родина Іллінецької міської об'єднаної територіальної громади щиро вітає з Новим роком та зимовими святами, що зійшли на гостину!

Зичимо, щоб у кожнім домі були всі ЗДОРОВІ !!!

     Щедрі побажання багатого врожаю, добробуту, достатку, приплоду худоби, доброго роїння бджіл ... адже містичне СЛОВО в щедрівках виконує магічну функцію. До вашої уваги "Мозаїка щедрівок" від користувачів Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ.

Щедрий вечір! Добрий вечір! Добрим Людям на ЗДОРОВ'Я!!!

Щедрі вітання від юних читачів Хрінівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ

  В Іллінецькій міській бібліотеці для дітей підведено підсумки акції "Книга шукає друга!", в якій взяли участь небайдужі жителі громади. Щиро дякуємо Каріні Швець, Ірині Нечипорук, Тимофію Кардиналу, Анні Шершун та всім тим, хто побажав залишитися невідомим. Книги "отримають" нових друзів: користувачів міської бібліотеки для дітей, сільських книгозбірень та дітей з багатодітних родин.

 Працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ активно долучаються до збереження та популяризації давніх українських обрядів, звичаїв, традицій... Бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії пропонує Різдвяні віншування та давні колядки.

Різдвяне віншування від Даринки Долінської.
Павлівська сільська бібліотека-філія Іллінецької ММБ Іллінецької міської ОТГ

Немає коментарів:

Дописати коментар