середу, 1 грудня 2021 р.

Зима іде - свята веде

20 грудня в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас "Снігова феєрія" по виготовленню новорічних  персонажів. До книгозбірні завітали  учні 5-А класу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Учасники заходу виявили бажання своїми руками створити всім улюбленого - Сніговика.

Спільна праця і творчість, як відомо, єднають. Тож бібліотекарі запропонували конкурс на найкращу сніжинку-витинанку. Адже найоригінальніші та найцінніші паперові сніжинки – це, все таки, вигадані самотужки. Бо завжди цікаво, що ж вийшло, коли розгортаєш трикутничок після старанного витинання...

Свято наближається… найулюбленіше свято дітей і дорослих.

Новорічні свята - це свята дитинства! Це особлива атмосфера, настрій, очікування дива, казки. Це запах ялинки, кави, чаю з лимоном і мандаринів.У бібліотеці на першому поверсі на вас чекає новорічна фотолокація з красунею-ялинкою. Увесь бібліотечний простір вкритий сніжинками, сніговичками які розмістилися на вікнах.А щоби новорічний настрій остаточно заполонив вас, бібліотека підготувала святкову виставку художньої літератури, на вас чекають теплі любовні історії, улюблені детективи, збірки поезій, історичні та біографічні романи.

ЩО БІЛЬШЕ ЧИТАЄШ – ТО ШИРШІ МОЖЛИВОСТІ

Національний тиждень читання. В Україні він відбувається вперше, триває з 13 по 19 грудня. Такі події заради промоції читання відбуваються в багатьох країнах і покликані об’єднати читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів. Активно підтримали Національний тиждень читання  користувачі Паріївської, Якубівської сільських бібліотек-філії Іллінецької ММБ.  Саме тут, в оновлених сільських бібліотеках, на читачів чекають  цікаві книги та тематичні підбірки.

Іллінецька міська мультимедійна бібліотека створила ряд відеосюжетів з читання як в книгозбірні так і на радіо: Книгу Ольги Рудник  "Надсобський край" читала журналістка Руслана Кісьора  редакції Іллінецького радіо

Книгу адресую в Іллінецьку міську книгозбірню з надією, що знайде місце споміж доброго, мудрого, вічного, і, при нагоді, прийдеться до смаку вибачливому читачеві. З тихим поклоном - Автор

Активні читачі Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки долучаються до акції.

"Калита, Калита, ти як сонце ясна" - саме так називалося народознавче свято, що відбулося 13 грудня в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей. На нього були запрошені учні 6 класу Іллінецької загальноосвітньої школи №1.

Бібліотекар познайомила присутній з традиціями цього свята. Дівчатка ворожили на судженого, а потім всі разом змагались у веселих конкурсах "Наносити води на "балабушки", "Готуємо віртуально, "Співаємо народні пісні", "Відгадуємо народні загадки".

Свято завершилось веселим обрядом кусання Калити. Дівчата і хлопці активно брали участь у конкурсах. Захід пройшов в дружній і веселій атмосфері. На завершення всі пригощались смачною Калитою.

Андріївські вечорниці - одна з найцікавіших традицій, що дійшла до нашого часу! Народні гуляння з українськими традиціями. За давнім звичаєм, там зібралися незаміжні дівчата та неодружені хлопці щоб знайти свою другу половинку. І які ж вечорниці без танців, співів, традиційних ворожінь та випікання калити. Калита - це смаколик, який традиційно випікали на Андріївські вечорниці. У відео подано смачний рецепт на меду від бібліографа-краєзнавця Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Лідії БРАЇЛОВСЬКОЇ.

 В Якубівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ відбулися вечорниці на Андрія «Андрію, Андрію, подаруй надію!». Захід провела бібліотекар Олена Абрамович, яка ознайомила присутніх з українською традицією кусання Калити.

10 грудня відбулася нарада бібліотекарів "Традиційні та інноваційні аспекти планування та звітності бібліотек". Директор Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ТГ Н.Покрищук акцентувала увагу присутніх на основних напрямках діяльності, які набувають особливого значення в сучасному інформаційному світі, згадала найвагоміші ювілейні та пам'ятні дати 2022 року. Методист Іллінецької ММБ Т.Токайчук детальніше зупинилася на звітних документах, зокрема бланках статистичного звіту та пояснювальній записці. Нарада відбулась в режимі: "Запитання - відповідь".

Учасники наради долучилися до круглого столу: "Права людини: свобода й рівність для всіх" організованого Вінницькою ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва у рамках Дня прав людини за участі правників, науковців, представників громадських організацій.

До уваги любителів краєзнавства та історії нашого краю! Краєзнавчий фонд бібліотеки поповнився новими виданнями. Запрошуємо до нас!

Україна, її культура та звичаї живуть у серці нашого народу. І якщо вишиванка – це наш генетичний код, то хустка – оберіг та символ життя. Це невід’ємна частина української культурної спадщини. До Всесвітнього  Дня української хустки  у 2021 році, бібліограф-краєзнавець Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ декларує уривок з поеми Петра Зарицького "Мамина хустка". 

Хустино тернова, хустино тернова,
Із квітів дитинства ласкава Покрова.
Та мудрість віків проста хусточка знає,
Життя перевеслом на ній розквітає.
(слова Антоніна Петрушкевич)

Наталія Присяжнюк, бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ приєднується до флешмобу

Хрінівська сільська бібліотека-філія, бібліотекар  Інна Черниш долучається до флешмоду: https://www.facebook.com/100026486212817/videos/257277233076107 

Хрінівська сільська бібліотека-філія Іллінецької ММБ, бібліотекар Інна Черниш  подає відеоролик на Обласний онлайн конкурс авторів та виконавців гумору ім.С.Руданського. Гуморески читає Паламарчук Владислав. 

https://www.facebook.com/100026486212817/videos/1057005365084011 

6 грудня, в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці пройшов День патріотизму  "Мужність і відвага крізь покоління". Учасниками  заходу були вихованці військово - патріотичного гуртка «Патріот» Іллінецької ЗОШ І- ІІІ ступенів №1, до складу якого входять учасники рою «Богунці».  На зустріч із підростаючим поколінням прийшов випускник школи, учасник бойових дій на Сході України 2014-2015, 2018- 2021 років, Кавалер ордена «За заслуги», справжній патріот рідної землі  Максим Камінський. Учасники заходу мали змогу переглянути відеоролик про Збройні сили України, послухати  патріотичну  поезію, пісні, вшанували хвилиною мовчання  загиблих в антитерористичній операції, написали побажання воїнам, які захищають нашу неньку - Україну. Яке майбутнє чекає нашу країну? Кожний по різному бачить це майбутнє. Для одних – це Європейська країна з європейським рівнем життя, для інших просто щаслива країна з щасливими людьми,… але обов’язково мирна… Захід спрямований на виховання глибоких патріотичних почуттів, формування активної громадянської позиції щодо єдиної цілісної держави та захисту її кордонів.

Щорічно, 1 грудня, вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні у Якубівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ відбулася бесіда «Здорова людина - здорове суспільство». Захід провела бібліотекар Олена Абрамович, яка розповіла та ознайомила присутніх з поняттями «СНІД» і «ВІЛ» та їх ознаками, сприяла вихованню почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя, а також, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.



Немає коментарів:

Дописати коментар