неділю, 4 червня 2023 р.

ПЕРЕМОЖНЕ ЛІТО!!!

 ЛІТО!!!

Корисно, цікаво і весело розпочато канікули в Хрінівській СБФ Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки. Провести час з цікавою книгою, пограти настільні ігри, переглянути улюблений мультфільм, помандрувати в мережі інтернет...  Канікули в бібліотеці - це круто!

 

2 червня, у Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці урочисто відкрито персональну виставку художніх робіт Ульяни Рак «Чарівний пензлик»

На виставці представлені роботи юної і дуже талановитої дівчини, учениці  6-го класу Іллінецького ліцею  №2, активної користувачки міської книгозбірні, учасниці гуртка образотворчого мистецтва Центру дитячої та юнацької творчості Рак Ульяни.

Підтримати Ульяну прийшли її найрідніші люди - мама  Лариса Юріївна, бабуся Світлана Володимирівна, сестричка Яринка, вчителька і наставник  Ульяни, керівник  гуртка образотворчого  мистецтва  Сєрова  Марина Володимирівна і друзі-гуртківці.

Першу екскурсію виставкою відвідувачам провела сама Ульяна, розповідаючи історію кожної картини. Наталя Покрищук, директор Іллінецької ММБ подякувала Ульяні та її родині за представлені роботи для виставки. Рідні та друзі привітали її квітами, листівками та солодощами.

Художні роботи цієї талановитої дівчинки варті того, щоб побачити їх наяву. Адже Ульяна вміє дуже майстерно відобразити весь колорит і красу пейзажу. Окрім того вона ще займається ліпленням із глини, квілінгом і робить іграшки з фетру.

Талант і уміння юної художниці підтверджують неодноразові призові місця у конкурсах та виставках. Зокрема Ульяна Рак зайнала І місце у обласній виставці «Мистецтво орігамі» і ІІІ місце у Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край». 

Виставка діятиме протягом літа у міській бібліотеці.

Не пропустіть можливість побачити чудові роботи талановитої юної художниці Ульяни Рак.

  

Перший день літа - це не тільки Міжнародний день захисту дітей, а й початок довгоочікуваних літніх канікул.

Як провести літо?

Звичайно з книгою!

У Іллінецькій міській бібліотеці для дітей оформлено виставку "Країна дитинства". На ній представлені книги про захоплюючі пригоди літературних героїв та цікавезні казки.

Вітаємо зі святом та запрошуємо всіх бажаючих у захоплюючу літню книжкову подорож!


Бібліотека - простір для особистого вдосконалення та розвитку

В Хрінівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ діти весело проводять час за настільними іграми та мають можливість обрати для читання цікаві книги.

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати, спілкуватися та розвиватися.

В спекотні літні дні юні користувачі Паріївської СБФ Іллінецької ММБ  змістовно проводять час у сільській книгозбірні.

Весело та корисно проводять свій час користувачі Павлівської СБФ Іллінецької ММБ Іллінецької міської ради.

Цікаві ігри, кросворди на різні теми, вікторини... Весело та гамірно в Хрінівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ під час літніх канікул.

Впродовж літніх канікул в Павлівській сільській книгозбірні діти можуть гарно відпочити, познайомитися з книжковими новинками,  поспілкуватися з однолітками, пограти в пізнавальні ігри, стати учасником різноманітних майстер-класів тощо.

Користувачі Тягунської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки радо відвідують книгозбірню, щоб з користю провести літній день з КНИГОЮ.

Працює Хрінівська сільська бібліотека Хаб з цифрової грамотності. Курси-серіали відкривають широкі горизонти користувачам книгозбірні.

7 червня у Василівській СБФ Іллінецької ММБ відбувся День малюнка "Діти - квіти", що проводився до Дня захисту дітей та Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Користувачі сільської книгозбірні малювали Мирне небо, сонячне літо, яскраві квіти та повторили права і обов’язки юних українців.

Українські ДІТИ мають право жити в МИРНІЙ країні.

Українці - люди світла та добра! 

У теплий сонячний день, 07 червня, до Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ завітали вихованці КЗ «ЖОРНИЩЕНСЬКИЙ ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ФІАЛКА" (вихователь - Бондаренко Світлана Володимирівна) на пізнавально-оглядову екскурсію "Книга -твій друг", мета якої зацікавити дітей книгами, навчити їх користуватись бібліотекою, виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї.

Бібліотекар Наталія ПРИСЯЖНЮК провівши екскурсію зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого.

Діджиталізація людей «похилого віку».

Медіаграмотність – це не тільки про вміння розпізнавати фейки та маніпуляції у ЗМІ чи соціальних мережах. Це також про вміння правильно та безпечно користуватись додатками та ґаджетами. Цьому треба вчитись. І якщо молодим людям знайомство з новітніми технологіями дається невимушено, то старшим людям складніше. Але, без сумніву, необхідно.

Ольга НЕСТЕРУК, бібліотекар Хрінівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ проводить персональний майстер-клас з користувачами «поважного віку» – «Основи мобільної грамотності», пояснює складні теми простими словами . Крок за кроком, починаючи з того, як увімкнути/вимкнути телефон, за що відповідають кнопки та іконки, таким чином користувачі сільської книгозбірні набувають навичок користування смартфонами.

12 червня в Жорнищенській сільській бібліотеці-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбулася екскурсія до книгозбірні на тему: "Моя улюблена книга".

Студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського - Зозуля Дмитро Олександрович та Зозуля Руслана Олегівна вміло презентували юним жителям села книги "Казки народів світу", "Українські народні казки"

Екскурсія пройшла цікаво та весело. Під час екскурсії діти відкрили для себе дивовижний світ книги, ознайомилися з літературою рідного краю, легендами та казками.

Бібліотека є найбільш доступним культурним та інформаційним центром для місцевої громади і виконує чимало місій. Саме цій темі, 14 червня 2023 року, в Центрі активності громадян Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбувся семінар-практикум "Роль публічних бібліотек в забезпеченні інформаційних потреб та запитів” за участю працівників бібліотечних установ Іллінецької територіальної громади.

Відкрила семінар директор бібліотеки Наталя Покрищук. Методист бібліотеки - Тетяна Токайчук підняла питання про довідково-інформаційну роботу публічної бібліотеки.

Про довідку, як одну із форм забезпечення інформаційних потреб користувачів розповіла бібліотекар Надія Вольська. Корисним стало проведене практичне заняття з даного питання.

Про роботу публічних бібліотек у формуванні медіаграмотності населення презентувала присутнім бібліотекар інтернет-центру Ольга Романова.

З картотекою індивідуального та групового інформування: зміст наповнення та ведення, ознайомила бібліотекар Олена Харченко.

Інформація з даних питань була насиченою та цікавою.

Бібліотекарі сільських бібліотек-філій мали змогу обмінятися досвідом роботи.

Відповідно до плану роботи під час семінару було проведено День інформації “Симфонія барв: все про квіти” в програму якого входила книжково-ілюстративна виставка “Квітковий дивосвіт“, година спілкування «Квіти: знайомі та незнайомі» з квітникаркою Людмилою Боярською та провізором Наталією Подолян. Завершився день інформації квітковою вікториною. Організатори семінару-практикуму сподіваються, що знання здобуті під час навчання будуть реалізовані в роботі сільських книгозбірнях.

В День Конституції України колектив Іллінецької ММБ Іллінецької мміської ради вкотре засвідчили свою любов до Батьківщини та продемонстрували гордість за нашу державу. Кожна з бібліотекарів приєдналась до флешмобу "Україна в нашім серці" утворивши живі літери ВАЖЛИВОГО для кожного українця слова - ВОЛЯ.

В Паріївській СБФ Іллінецької ММБ, до уваги жителів громади, представлено Конституцію - як дороговказ, за кою живе  і розвивається Україна.

Конституція України і ЗСУ - оберіг нашого майбутнього! В Хрінівській СБФ Іллінецької ММБ проведено  гру-вікторину, під час якої учасники уважно та весело вивчали Конституцію України.



З нагоди Дня Конституції України для юних жителів громади проведено ігрову вікторину "Зростай патріотом". Цікавою для дітей стала гра-змагання між командами "Передай прапор" та флешмоб "Я люблю Україну", учасники викладали пластиковими корочками зашифрований вислів.

На завершення відбувся конкурс "Ми талановиті". Учасники співали пісні про Україну. Переможцем став наймолодший учасник - першокласник Пастух Тарас, всі учасники отримали солодощі.

В Павлівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ, з нагоди цього свята, з маленькими користувачами проведено вікторину "В моєму серці Україна", відповідаючи на запитання, діти змогли розпізнати свої права та обов'язки, зазначені в Конституції. А також переглянули відео "Конституція для дітей", та розмалювали символіку України. Робота була проведена змістовно та цікаво. Кожен учасник отримав заохочувальні солодкі призи, та фото на згадку.

29 червня 2023 року фахівці Іллінецької мультимедійної   бібліотеки Іллінецької міської ради зібралися в Центрі активності громадян для участі  в засіданні  виробничої наради.

Відкрила нараду директор Наталя Покрищук. Розпочалася нарада з обговорення виробничих питань. Учасники наради ще раз проговорили умови участі в обласному online-конкурсі краєзнавчих відеороликів  “Яскраві  пазли  Вінницького краю”.(Для прикладу переглянуто відеоролик  про Устима Кармалюка.)

 Наступним питанням наради стало оголошення про початок Всеукраїнського  дитячого літературного конкурсу “Творчі канікули-2023”,  який проводиться в семи номінаціях.

Важливим завданням в роботі бібліотекара має бути запис та збереження усноісторичних інтерв'ю (відео/аудіо запис, додаткові матеріали та супровідні документи) в рамках реалізації проєкту "Голоси усної історії".  Мета даної роботи - вивчення та збереження історії рідного краю, шляхом фіксації на відео/аудіо носії спогадів мешканців ТГ, ВПО, волонтерів..., що проживають у нашій місцевості, отримати історичне джерело.

Учасники наради попрактикували свої вміння на графічній платформі дизайну Canva.

На завершення зустрічі з присутніми проведено навчання з техніки безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар