четвер, 30 липня 2015 р.

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: перші підсумки та завдання на найближчу перспективу

      Поговорим про реформи... Під такою назвою 23 липня відбувся вебінар з питань реформ децентралізації. Понад 200 громад з усієї України, в тому числі й Іллінецька центральна бібліотека, долучились до онлай-зустрічі. Присутні, що завітали до читальної зали нашої книгозбірні, витратили свій час не даремно. Вони мали змогу, до прямого ефіру, поспілкуватися з Олегом Васильовичем Товаровим, координатором добровільного об'єднання територіальних громад в Іллінецькому районі, за що вдячні особисто, та почули презентацію з перших уст: заступника Міністра регіонального розвитку, будівництво та житлово-комунального господарства України, В'ячеслава Негоди та виконавчого директора Асоціації міст України, Мирослава Пітцика.
 
      Після презентації відбулося обговорення, і це була чудова можливість поставити питання стосовно особливостей реформи децентралізації та її впливу на життя місцевої громади. Оскільки онлайн-зустріч організовувалась в рамках програми "Бібліоміст" спільно з Асоціацією міст України (АМУ), активними учасниками стали бібліотеки з усіх куточків нашої країни, відповідно, і питання, у переважній більшості, стосувалися роботи  закладів культури (бібліотека та  сільських будинків культури). А саме: що буде після проведеного укрупнення районів з закладами культури клубного і бібліотечного типу, як будуть формуватися бюджети на галузь ?, тощо.

 Повну версію зустрічі з ключовими спікерами конференції можна переглянути перейшовши по силці https://www.youtube.com/watch?v=qTXl5WLSv6A

Немає коментарів:

Дописати коментар