середу, 7 жовтня 2015 р.

БІБЛІОТЕК@ ІНФОРМУЄ

ТВІЙ ГОЛОС - ТВІЙ ВИБІР
       Цього року ми голосуватимемо за новим виборчим законом, що суттєво змінює процес вибору місцевих рад. Розібратися у всіх тонкощах формування бюлетенів, підрахунку голосів та "підводних каменях" нової системи допоможуть працівники центральної бібліотеки. До уваги свідомих виборців зразок бюлетеню, список зареєстрованих кандидатів у мери нашого міста, роздруківки виборчих округів,  виборчі списки кандидатів у депутати до місцевих рад різного рівня.

   У затишному читальному залі Ви маєте змогу ознайомитися з Законом про вибори, переліком політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у чергових виборах, дізнатися про номер округу в якому Ви проживаєте та про кандидатів, за яким закріплений Ваш округ і якою політичною силою він висунутий.

       Важливо розуміти, що виборчі округи не є мажоритарними. Тобто кандидат від округу не є його представником, не відповідає за цю територію. Деякі округи не будуть взагалі мати представників певних політичних партій, а на інших округах може виявитися  одразу кілька переможців. Тож виборцям треба усвідомити, що вони  обирають не представника свого округу, а представника певної політичної сили. Така система створена, для того, аби ліквідувати корупцію всередині політичних партій. Тепер же невідомо, який із кандидатів набере більше відсотків на своєму окрузі порівняно з іншими партіями. Тож новий склад місцевих рад ніхто не береться прогнозувати.
      Докладніше про тонкощі виборчого процесу  Вам пояснить Юлія Весна, бібліотекар Інтернет-центру.
БІБЛІОТЕКА ЧЕКАЄ НА ТЕБЕ!

Немає коментарів:

Дописати коментар