четвер, 15 листопада 2018 р.

Неможливе стало реальністю

      Шановні друзі!!!

У нас  чудова новина!

       16 листопада 2018 року у селі ПАВЛІВКА Іллінецької міської ОТГ відкривається  оновлена сільська бібліотека-філія Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Іллінецької міської ОТГ.
                  Неможливе стало реальністю завдяки реалізації проекту
"ТЕМЛА МЕДІАТЕКА - ТВОРЧИЙ ОСЕРЕДОК СІЛЬСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ"
Попереду у бібліотеки багато творчих ідей і задумів, зустрічей з жителями громади. Запрошуємо вас до співпраці і раді бачити в бібліотеці-філіалі!
   В добрий час!
 

«Тепла медіатека – творчий осередок сільської громади»

     У п’ятницю, 16 листопада, в селі Павлівка Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади було урочисто відкрито мультимедійну бібліотеку, переобладнану в рамках проекту «Тепла медіатека – творчий осередок сільської громади». Втілено у життя цей проект завдяки співфінансуванню з бюджету 15 обласного конкурсу розвитку територіальних громад, бюджету об’єднаної громади та фінансовій допомозі базового сільськогосподарського підприємства СТОВ «Злагода».
      Мета його перетворити сільську бібліотеку на сучасну теплу і затишну медіатеку – інформаційний та культурний центр Павлівського старостинського округу. І кожний хто завітав до Павлівської бібліотеки в цей день підтвердить, що цей задум вдався. Адже за досить короткий час тут було проведено утеплення та капітальний ремонт приміщення, придбано сучасні меблі, комп’ютерну техніку, копіювальний апарат, плазмовий телевізор, нові друковані видання та інтерактивні ігри. Бібліотеку підключено для мережі Інтернет, що суттєво розширює спектр бібліотечних послуг і не тільки. Оновлена медіа бібліотека надає можливість як дорослим, так і дітям безкоштовного доступу до мережі Інтернет, запису отриманих матеріалів на віддалені носії інформації чи друк їх на принтері, сканування та копіювання. Налагоджено skype - зв'язок, тобто за потреби людина, яка не має вдома інтернету й комп’ютера, зможе прийти до бібліотеки й поспілкуватися з рідними та близькими в режимі он - лайн. Старенькі зможуть за допомоги бібліотекаря оплатити комунальні послуги на місці, а не їхати в районний центр. Особливо для дітей та мешканців будинку людей похилого віку, котрий розташований у Павлівці, медіатека відкриває простір для спілкування: тут організовуватимуться віртуальні подорожі по світу, різноманітні тематичні заходи, конкурси, обговорення цікавих книг, фільмів, статтей, тощо. Малеча зможе просто прийти пограти в інтерактивні чи комп’ютерні ігри й разом з тим взяти почитати додому цікаву книжку. Старшокласники та студенти підготуватись до занять та іспитів, інтерактивно навчатись. А професійний бібліотекар з легкістю допоможе їм зорієнтуватися у потужному потоці видань паперового й цифрового форматів та знайти достовірні джерела інформації.
     Розділити радість цієї важливої для громади події та почерпати для себе цікаві ідеї на свято прибули працівники сільських (міських) Будинків культури та методисти центральних, міських, районних бібліотек з усієї області. Були присутні й поважні гості голова обласної профспілкової організації працівників культури Вінниччини - Тетяна Побережна, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Тімірязєва - Лариса Сенник, представники з Національної бібліотеки України ім.Ярослава Мудрого, директор СТОВ «Злагода» с.Павлівка Віктор Лисак. Гості у своїх вітаннях бажали успіхів у реалізації проекту, побільше читачів, нових книг, цікавих заходів та подальшого розвитку бібліотечній справі у громаді. Вони відзначили тісну співпрацю й підтримку міської влади, у всіх питаннях, що стосуються культурного і творчого життя, як у місті, так і селах громади. Звичайно не обійшлось і без подарунків. Для бібліотеки гості подарували книги та USB-флеш-накопичувачі.
    Іллінецький міський голова Володимир Ящук привітав гостей та подякував усім, хто брав участь у реалізації цього проекту, хто допомагав успішному його завершенню.
   «Мультимедійна бібліотека є пілотним проектом з точки зору впровадження сучасних ідей в інших бібліотеках громади. Ми плануємо у наступному році всі сільські бібліотеки Іллінецької ОТГ, а їх, крім Павлівської, 9, підключити до швидкісного Інтернет-зв’язку та придбати комп’ютерну техніку. Змінено підхід до цільового призначення бібліотек, особливо на селі. Це не лише книгозбірня, це багатофункціональний інформаційний центр, центр комунікацій, де проводитимуться різноманітні зустрічі, вечори, дискусійні клуби, де надаватимуться нові послуги. Я сподіваюсь, що бібліотеки громади стануть справді культурно-просвітницькими осередками та в них завжди буде людно».
 
Інтернет джерело: Іллінецька міська об'єднана територіальна громада
 
 Одноденне заняття учасників курсів підвищення кваліфікації Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури на базі Іллінецької міської ОТГ
 
    16 листопада на базі культосвітніх закладів нашої громади проведено виїзне одноденне заняття учасників курсів підвищення кваліфікації Вінницького обласного навчально-методичного центру галузі культури, мистецтв та туризму. До нас завітали директори сільських (міських) будинків культури та методисти центральних, міських, районних бібліотек.
 
    Програма перебування в Іллінецькій ОТГ була насиченою та змістовною. Тема зустрічі – «Методична служба у контексті децентралізаційних процесів: актуалізація діяльності для вирішення проблемних професійних завдань».
    Слухачів навчально-методичного центру зустрів директор комунального закладу «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Микола Романов і провів екскурсію містом, розповівши про його славну історію, про реалізовані за останній час проекти, а саме: реконструкцію Європейської площі, встановлення камер відеоспостереження, організацію роздільного збору сміття та будівництво сміттєсортувальної станції, озеленення міста.
 
    Далі в міській раді відбулась зустріч культармійців області з керівництвом міської ради. Іллінецький міський голова Володимир Ящук розповів про об’єднану громаду, реалізовані проекти в культурній сфері, про плани і власні, «іллінецькі», підходи до справ.
 
     І на підтвердження усіх цих слів присутніх запросили на відкриття Павлівської сільської мультимедійної бібліотеки, яка у рамках проекту «Тепла медіа бібліотека – творчий осередок сільської громади" була переобладнана в сучасний інформаційний центр.
   Знайомство з проектами, котрі було реалізовано у цьому році, продовжили на кратері астероїда в селі Лугова – об’єкті природньо-заповідного фонду, геологічній пам’ятці природи, вік якої понад 400 мільйонів років. гості мали можливість побачити, що було зроблено міською радою з метою збереження цієї унікальної пам'ятки природи та облаштування туристичного об’єкта «Іллінецький кратер». Розповіла багато цікавих фактів про Іллінецьку астроблему та про історію Іллінеччини краєзнавець Ольга Рудник.
 
     Учасники навчання завітали також й до Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки, де перед ними виступив директор комунального закладу «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Микола Романов з інформацією про інноваційні напрямки роботи у сфері діяльності закладів культури Іллінецької ОТГ. Після чого бібліотечні і клубні працівники розділилися на секційні заняття: у міській книгозбірні – працювали бібліотекарі, а директори закладів культури клубного типу побували у Василівському сільському будинку культури, в якому завершується капітальний ремонт. Там вони мали змогу познайомитися з роботою цього закладу культури, поспілкуватись з в.о. старости Василівського старостинського округу та працівниками будинку культури, переглянути концерт учасників художньої самодіяльності, зазирнути до котельні, де встановлено макарівський теплогенератор, й дізнатись як облаштовано систему опалення.
По завершенню навчання культпрацівники області відвідали краєзнавчий музей і повернулися додому сповнені новими враженнями та емоціями.
 
Інтернет джерело: Іллінецька міська об'єднана територіальна громада  https://www.facebook.com/ill.mr/posts/1113714145472754?__tn__=K-R 
 
 
       На базі Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбулося виїзне заняття курсів підвищення кваліфікації Вінницького обласного науково-методичного центру галузі культури, мистецтв та туризму.
      Слухачі курсів ознайомилися з роботою Іллінецької міської бібліотеки Іллінецької ОТГ.      Досвідом створення до організації роботи мультимедійної бібліотеки поділилась директор Наталя Леонідівна Покрищук під час інформаційної слайд-презентації.
 
    Слухачі курсів зустрілися та поспілкувалися з автором сучасного іконопису Тамарою Володимирівною Колесник, виставки робіт сучасного іконопису якої представлено в читальній залі міської бібліотеки.
 
     Завершилася зустріч профдискусією «Роль методичної служби в процесі становлення публічної бібліотеки ОТГ», яку провела завідувач науково-методичним відділом ВОУНБ ім.К.А.Тімірязєва Тетяна Миколаївна Марченко.
 
Інтернет джерело: Іллінецька міська об'єднана територіальна громада

Немає коментарів:

Дописати коментар