понеділок, 9 травня 2022 р.

Прокинулась красунечка-весна...

Протягом травня місяця працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки  активно долучилися  до тренінгів «Інформаційна та кібербезпека для користувачів бібліотек».

В семи бібліотеках Іллінецької міської територіальної громади  створено хаби де кожен охочий житель територіальної громади може безкоштовно отримати доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта.», щоб пройти навчання з цифрової грамотності та отримати необхідні консультації з метою популяризації серіалу  присвяченого проблемам  кібербезпеки - «Кібербезпека».

Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. З нагоди цього свята 26 травня на "Бібліопісочниці" відбулися тематично-розважальні ігри. Під час гри "Мандруємо казками Європи" діти відгадували казкових героїв за описом, відповідали на запитання ерудит-лото та казкової вікторини. Із задоволенням діти взяли участь у рухливій грі "Вгадай країну за її прапором" та весело пограли гру "Класики" - популярну у всьому світі.

Тримаймося разом!  Все буде Україна!

19 травня, зустріч на "Бібліопісочниці" присвячено ВИШИВАНЦІ. Діти із задоволенням приймали участь у розважально-інтелектуальній грі "Моя квітуча вишиваночка", в ході якої дізнались більше про кольори, символи на своїх вишиванках. відгадували загадки про квіти, які вишивають на вишиванках, дали відповідь на запитання ерудит-лото. Також було проведено гру "Так чи ні" присвячену українським оберегам.

Родзинкою зустрічі стала лялькова інсценізація за казкою Ганни Чубач "У лісочку на пеньочку". А ще діти грали веселі рухливі ігри: "Гуси-гуси", "Світлофор"... За активність всі учасники зустрічі отримали солодощі та паперові саморобки.

БІБЛІОТЕКА - простір знань!

Студенти І курсу Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського виконують практичне завдання: пошук та вивчення фольклорної спадщини українського народу.

Все буде Україна!!!

В Україні триває війна.  Наш народ мужньо продовжує захищати право на свою незалежність та територіальну цілісність. А всебічна підтримка вимушено переселених дітей на сьогодні стала  головним пріоритетом бібліотек. Втішним є те, що велика кількість юних читачів звертаються до друкованої книги. Адже наші діти  повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії і творчості. Для юного покоління в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці створено "Простір позитиву" який користується неабияким попитом у юних користувачів. Після рухливих забав на міському стадіоні "Колос" діти з задоволенням біжать до бібліотеки. Відпочивають, пишуть позитивні слова, які починаються на першу літеру їхніх прізвищ, роблять селфі...

Життя продовжується з вірою в ЗСУ та ПЕРЕМОГУ !!!

Шановні жителі громади!

17 та 18 травня з 10:00 до 16:00 год. в Центрі активності громадян Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки відбудеться акція "Підтримай Героя - подаруй вишиваний оберіг". Одягнувшись у вишиванку об'єднаємося у створенні оберегу для Захисників!!!

11 травня відбулася чергова зустріч з дітьми молодшого та середнього шкільного віку на майданчику "Чемпіон". Тематика зустрічі - "У світі тварин". Діти малювали на асфальті своїх улюбленців, а потім розповідали цікавинки про них. Сподобалися їм і розважально-інтелектуальні ігри "Загадкова квіточка" та "Котик і мишка". Всі учасники учасники були задоволені і отримали заохочувальні призи. Такі ігрові зустрічі різноманітної тематики плануємо проводити (за гарної погоди) щочетверга о 14:00 год. Запрошуємо всіх бажаючих учнів 1-5 класів.

09 травня в Центрі активності громадян відбувся перегляд та обговорення документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» – це колективний сеанс психотерапії у формі кіно, за час перегляду якого ми згадати, що сталося з нами - УКРАЇНЦЯМИ і намагалися розібратися як це на нас вплинуло. Сьогодні рашисти руйнують наші бібліотеки, музеї, архіви, спалюють книги, підручники - знову стирають наше минуле, щоб ми знову не мали доказів нашої національної ідентичності!  Настав час нарешті зробимо висновки і почати вчити свою історію!

«Стою на колінах, вмиваюсь сльозами...» Автор - Леся Данильчик  (09 квітня 2022р.) Читає бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки Наталія ПРИСЯЖНЮК. 

6 травня працівники Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки запропонували маленьким жителям громади власноруч виготовити «барвінкові» прикраси для чарівної МАМИ.

МИРУ та ЩАСТЯ тобі, українська МАТИ !!!

"Прокинулась красунечка-весна..."

Наталія Присяжнюк - бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки читає вірш  Альони Герасимової  "Весна"

Дитячі посмішки, сяючі оченята, море позитиву, веселощі, ігри та розваги - саме так   3 травня 2022 року пройшла розважальна зустріч з дітьми в  «Бібліопісочниці»  на майданчику «Чемпіон», що на стадіоні «Колос».

Діти залюбки малювали на фліпчарті казкових героїв, активно брали участь у конкурсах, іграх, вікторині «Відгадай і намалюй» із задоволенням виконували творчі завдання, що сприяло позитивному розвитку творчої та пізнавальної активності, гарному настрою, якого так бракує в сучасних реаліях. Також приємною несподіванкою для дітей стали заохочувальні призи.

Розважальну програму провели  бібліотекарі Іллінецької ММБ Олена Харченко та Валентина Швець.

Немає коментарів:

Дописати коментар