четвер, 1 грудня 2022 р.

ВІРИМО, настане час Української Перемоги!


УВАГА❗❗❗

Потрібна біла тканина для плетіння маскувальних сіток.

Приносити до міської бібліотеки з 9:00 понеділка.

23 грудня неймовірний запах імбирного пряника поширювався по всій Іллінецькій міській книгозбірні. Відбувся майстер-клас по  розпису глазур'ю  імбирних пряників від Валентини Швець. Користувачі бібліотеки  власноруч розписували ялинки, створюючи справжні шедеври.  \

   

Як гідні нащадки своїх предків ми повинні знати, шанувати наші кращі звичаї, традиції, бо від цього залежить наша духовність, наша цивілізованість і, врешті-решт, майбутнє нашої рідної України. А тому, 20 гоудня, Валентина Дусанюк - бібліотекар Іллінецької міської бібліотеки для дітей-філії Іллінецької ММБ згуртувала учнів 5-х класів Іллінецького ліцею №1 та провела квест "Нема переводу добрим звичаям народу".

Зустріч розпочалася переглядом відеоролика "Традиції Різдва" та тематичним інформаційним повідомленням від бібліотекаря. А далі учасникам квесту довелося пройти різні цікаві випробування на відповідних "станціях": відгадувати загадки, співати колядки та щедрівки, умовно готувати головну страву Різдва - Кутю, відгадувати зашифровані українські слова... Ну і активно проявили себе у Різдв'яній вікторині. Щира подяка педагогам - Людмилі Дяченко та Оксані Близнюк за виховання активної життєвої позиції особистості дитини.

В Тягунській школі відбулася БЛАГОДІЙНА ярмарка на підтримку ЗСУ.  Доєдналася бібліотекарк сільської книгозбірні - Довгань Галина.

Ми - українці!!! І ми готові економити на всьому і витримати все, аби досягти перемоги! От і члени  «Іллінецької міської профспілкової організації працівників культури» усі разом відмовились від новорічних подарунків і вирішили ті кошти направити на допомогу нашим захисникам! За ті кошти вони закупили їжу швидкого приготування, чай, каву, смаколики та інше і передали у Спілку для бійців на фронті, які бережуть нам тут мир! А ще вони дуже допомогли нам у вкрай важливій зараз справі, закупивши і передавши нам свічки для заливання «окопних свічок»! Отак усі разом і зігріватимемо наших воїнів теплом, взаєморозумінням і взаємоповагою з дому!

А, враховуючи те, що допомагають вони постійно і реально дуже багато роблять для нашої спільної перемоги, ми не втомлюємось щиро дякувати таким гарним людям за підтримку, невгамовність, за ваші добрі справи і серця! Любі наші захисники, це все для вас! Тримайтеся і бережіть себе! Все буде Україна! 

    

З 1 по 15 грудня, за ініціативи колективу Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки пройшла акція по збору продуктів харчування, теплих речей та патріотичних листівок від дітей Іллінецької міської ТГ  для захисників на передовій.

Збір завершено і сьогодні відправлено нашим воїнам 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, що з першого дня повномасштабного вторгнення тримали оборону міста та крок за кроком звільняли населені пункти Миколаївщини та Херсонщини.

Колектив міської бібліотеки висловлює щиру вдячність усім, хто підтримав ініціативу і приєднався до збору. Віримо у ЗСУ!  Слава Україні !!!

14 грудня в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці відбулася нарада бібліотечних працівників за темою «Звітність про роботу бібліотек за 2022 рік та планування діяльності на 2023 рік». Розпочала нараду директор міської бібліотеки Наталя Покрищук, яка розповіла про основні вимоги до планування роботи на 2023 рік та визначила головні пріоритети діяльності бібліотек громади, також наголосила на виконанні трудової дисципліни сільськими бібліотекарями.

З методичними порадами та консультаціями щодо планування та звітності бібліотек, проведення краєзнавчої та довідково-бібліографічної роботи, роботи з користувачами надала методист міської бібліотеки Тетяна Токайчук.

Під час наради бібліотекарі відкрили для себе нове ім’я – архітектора Олександра Недопаки, уродженці м.Іллінці. Презентацію історичного дослідження про видатного земляка представила директорка КЗ «Іллінецький краєзнавчий музей» Вікторія Настич.

Традиційно закінчилася нарада творчим спілкуванням, під час якого бібліотечні фахівці мали змогу обмінюватися думками, досвідом та обговорити важливі завдання щодо планування роботи бібліотек громади.

Обряд кусання Калити - один з найулюбленіших обрядів серед дітей та юнацтва. Андріївські вечорниці організовано  та проведено бібліотекарем Якубівської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Оленою Абрамович.  Пані Олена провела бесіду про традицію святкування цього свята в Україні. Юні користувачі залюбки кусали Калиту, смакували традиційними українськими стравами.



День української хустки - неофіційне щорічне свято, що відзначається 7 грудня з метою  збереження українських традицій. Традиційно до свята доєдналася Паріївська сільська бібліотека-філія Іллінецької ММБ. 


Бібліотекар Жорнищенської сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ Наталія Присяжнюк читає вірш "Українська хустка", автор Надія Красоткіна.

З нагоди  відзначення державного свята Дня Збройних Сил  України, традиційно у бібліотеках Іллінецької міської ТГ  влаштовано та представлено широкому колу читачів книжкові виставки, організовано та проведено заходи з дотриманням вимог законодавства та з урахуванням обмежень в умовах воєнного стану. 

Зокрема, в Якубівській СБФ відбулася тематична година, по завершенні якої учасники виготовили патріотичні малюнки для воїнів України.

З 1 по 15 грудня в Іллінецькій міській мультимедійній бібліотеці проходить акція "Підтримай Україну"

А в День Збройних Сил України - свято мужності, відваги, незламності... , протягом робочого дня, аби підняти  бойовий дух бійців, бібліотекарі пропонували своїм читачам власноруч виготовити патріотичні листівки.

Учасники писали щирі та зворушливі слова про те, що вірять у краще майбутнє, що хвилюються і вболівають за кожного воїна...

Ми надіємося, що ці слова підтримки зігріють серця наших Захисників, а виготовленні листівки додадуть хорошого настрою у хвилини перепочинку.

Дитячі малюнки, вірші, листи – зворушливі й завжди бажані обереги для захисників України на фронті.  Роботи юних користувачів Іллінецької сільської бібліотеки-філії Іллінецької ММБ свідчать про щире дитяче бажання – Перемоги нашим Захисникам і нашій неньці-Україні.

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Світогляд на правовий орієнтир "Твої права - твоя фортеця" для студентів Іллінецького  аграрного фахового коледжу і загального кола читачів, які цікавляться проблемами подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок провів правознавець Олександр Масненький а відповідні книжки ви знайдете на полицях нашої бібліотеки.


Бібліотекар Тягунської сільської бібліотеки-філії Іллінецької міської мультимедійної бібліотеки - Галина Довгань провела бесіду з учнями в рамках Всеукраїнської кампанії "16 днів проти насильства".

Немає коментарів:

Дописати коментар