четвер, 6 квітня 2023 р.

Христос Воскрес - Воскресне Україна!

  Чорнобиль …  Одне лише слово і оживають в пам’яті дні, змішані зі страхом і болем. 37 років цвітом скорботи  і суму зацвітуть  чорнобильські сади.

26 квітня - є днем пам’яті про найбільшу  техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, медиків, учених, які брали участь у ліквідації  наслідків аварії. У цей день вшановують ліквідаторів за їх сміливість і відвагу.

 Саме з цією метою 25.04.2023 року в Центрі активності громадян Іллінецької ММБ бібліотекарами Вольською Надією Андріївною,  Дусанюк Валентиною Володимирівною, Романовою Ольгою Василівною  було  проведено годину-застереження  “Чорнобиль. Трагедії. Наслідки”. 

Влаштовано книжкову виставку “Пам’ятаємо Чорнобильський квітень”. Переглянуто відеоматеріал про аварію на ЧАЕС.

На захід були запрошені  очевидці аварії на ЧАЕС Мотричук  Тетяна Володимирівна та  Тарасюк Валентина Максимівна. Запрошені ділилися гіркими спогадами, не минає біль за зраненою землею, випаленими лісами, отруєними водоймами. Важко переоцінити руйнівні масштаби  Чорнобильської трагедії, яка навіть через 37 років відгукується глибоким болем у кількох поколіннях людства. 

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів.

Учасниками заходу були учні 9 класу  Іллінецького ліцею №2 з класним керівником - Зайчук Ларисою Юхимівною.          

Дякуємо за подвиг, і вічна пам'ять героям, що віддали життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою!

І пам’ятаймо, що людське життя - безцінне, і будь які експеременти мають бути безпечними для людства, для нашого майбутнього, для життя на планеті Земля.

Великдень іде - свято в душі несе!

Цьогоріч вільні та незалежні українці відзначатимуть Великдень у важкий час боротьби за свою  Незалежність та Свободу.

Ми – вільні та незалежні українці, Ми хочемо жити в Мирній країні!Свято Великодня –  великий день весняного оновлення природи, свято, що очищає людей, робить їх добрими та чуйними. Свято душевного спокою та миру!

Напередодні свята  у читальній залі Іллінецької міської бібліотеки для дітей представлено книжкову виставку-інсталяцію під назвою «Великдень в Україні».

Мирного всім Великодня!

Майстер-клас виготовлення прикрас з бісеру, заняття не лише  творче й цікаве, а й дуже корисне, відбувався в Іллінецькій міській бібліотеці для дітей-філії Іллінецької ММБ.

Тож, якщо ви шукаєте хороший спосіб перезавантаження та відпочинку, хутчіш рухайтеся до міської книгозбірні, а ми познайомимо вас з Шевчук Мариною, яка розкаже і покаже як можна  корисно провести час.


БІБЛІОТЕКА - світ знань.

В Якубівській сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ можна: взяти цікаву книгу; підготувати доповідь, повідомлення або презентацію до уроку...

Анна Гарник (з Вінниці) користується послугами сучасної сільської книгозбірні - виконує домашнє завдання - Природний заповідник "Розточчя".

06.04.2023 року в Центрі активності громадян Іллінецької мультимедійної бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників Іллінецької міської ради на тему: «Бібліотека і війна: тримаємо стрій».

Семінар відкрила директор бібліотеки Наталя Покрищук, яка проаналізувала діяльність бібліотек територіальної громади в умовах воєнного стану. Під час чергової зустрічі розглянуто ряд організаційних питань, надано чимало практичних порад та необхідних дій щодо роботи бібліотек.

Методист бібліотеки Тетяна Токайчук ознайомила присутніх з Стратегією розвитку читання на період  до 2032 року «Читання як життєва стратегія»  та акцентувала увагу на ролі бібліотек як центрів боротьби за духовні цінності.

Бібліотекар Надія Вольська  презентувала книги на тему - «Війна очима письменника».

Присутні мали змогу переглянути відео інтерв’ю з очільницею Українського інституту книги  О. Коваль «Як українська книжка набирає вагу» з рубрики «Що зараз читають?». Сільські бібліотекарі ділилися своїми напрацюваннями та обговорювали нагальні проблеми під час бібліотечного млина «Перемогу наближаємо разом».

В умовах воєнного стану, бібліотеки намагаються бути ближче до кожного користувача. Бібліотечні установи пропонують скористатися широким аспектом бібліотечних-онлайн послуг. Бібліотекарі тримають культурний рубіж - цікавий, корисний та безмежний світ надбання людства - світ інформації.

Завершився семінар практичним заняттям - спільним виготовленням маскувальної сітки для потреби ЗСУ.

Дводенна мандрівка в сільську бібліотеку.

4 та 5 квітня,  в Іллінецькій сільській бібліотеці-філії Іллінецької ММБ  відбулася пізнавально-ознайомлювальна екскурсія  для учнів 1-го та 2-го класів Іллінецького  ліцею.

Мета мандрівки - розширити уявлення дітей про бібліотеку, ознайомити з правилами користування бібліотекою, викликати бажання стати активними читачами, виховувати у дітей почуття особистої відповідальності за книгу, навчити берегти і любити книги, розвивати потребу в знаннях.

Писанка є символом зародження  та продовження життя. Традиція фарбувати яйця на Великдень - одна з найдавніших та найприємніших. Адже зробити своїми руками таку красу як писанки  та крашанки -це велике задоволення . Напередодні  Великодня  04.04.2023 року в Центрі активності громадян Іллінецької мультимедійної бібліотеки  пройшов майстер- клас з виготовлення писанки. Під час проведення майстер-класу  майстриня  Кулієва Галина Олексіївна  охарактеризувала  писанкарство як вид декоративного мистецтва, розповіла про види писанок, символіку орнаменту, матеріали та інструменти для іх виготовлення. Показала присутнім як власноруч виготовити писачок та продемонструвала  його ефективність. Щиро дякуємо Галині  Олексіївні  за надзвичайно  цікавий та корисний майстер-клас, за популяризацію  української  культури наших традицій.

Участь у майстер-класі взяли учні 8-Б класу Іллінецького   ліцею №2 та учителі- Ложкіна Ірина Олексіівна, Анікова Ганна Олександрівна. Для присутніх була  влаштована книжкова  виставка "Світле свято Воскресіння"



Немає коментарів:

Дописати коментар