пʼятницю, 29 березня 2013 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ

"ХАЙ ЗВУЧИТЬ ВЕСЕЛИЙ СМІХ
НА ЩОРІЧНІМ СВЯТІ КНИГ!"
       Під таким девізом в районній бібліотеці для дітей відбулися заходи в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги.
 
                                      
       Наймолодших користувачів бібліотеки порадували учасники лялькового клубу "Барвінок", які підготували та провели лялькову виставу "Наш веселий колобок", за п'єсою Г.Усача. Глядачі разом з героями вистави "мандрували" казковими стежками, щиро вболівали за колобка та його друга їжачка,  дружно аплодуючи юним акторам , які майстерно справилися зі своїми ролями.
       До вашої уваги відео уривок лялькової вистави:
 
                                      
Юні глядачі дитячої бібліотеки
                                       
    2013 рік багатий на літературні ювілеї. Серед них яскравою зіркою палає талант відомої української письменниці Наталії Забіли, 110-років з дня народження якої відзначалося в березні. Саме цій знаменній даті присвячувалася гра-подорож "По сторінках книжок чудових мандруймо, друзі, знову й знову!", яку підготували спільно з районною бібліотекою для дітей учні 4-А класу ЗОШ №1 зі своєю учителькою Мочульською Любов'ю Платонівною. Учасники заходу стали учні 2-х класів ЗОШ №2. Під час подорожі  діти декламували вірші  Наталі Забіли, співали пісні на її слова, відгадували віршовані загадки, розповідали скоромовки та лічилки. Родзинкою свята стала інсценізація казки "Два козенятка", ролі в яких майстерно виконали Аня Дудник,Маша Ткаченко, Оля Діденко.

      Учні 7-х класів ЗОШ №2 взяли активну участь в літературному вечорі-портреті: "Він був, як полум'я, його рядки - переживуть віки", присвяченому творчості великого Кобзаря. Школярі дізналися багато цікавих фактів з життя Т.Шевченка, слухали пісні на його слова та й самі декламували його вірші та уривки з поем.


       Для учнів середнього та старшого віку в бібліотеці влаштовано книжково - ілюстративну виставку: "Вік підлітковий - час загадковий". Книги, представлені на виставці розповідають про дитячі права та обов'язки, про покликання та творче натхнення. Один із розділів виставки представляє кращі зразки світової літератури для підлітків.
       Організатори заходів щиро сподіваються на покращення впливу читання, розвиток творчих нахилів та здібностей  юних читачів, виховання в них любові до прекрасного.

   



Немає коментарів:

Дописати коментар