понеділок, 4 березня 2013 р.

СВІТЛІЙ ПАМ'ЯТІ ВАСИЛЯ СТУСА

       7 січня 2013 року поету Василю Стусу виповнилося б 75 роки... Але не судолися.

      Світлій пам'яті В.Стуса - талановитого поета, перекладача, великого патріота і правдолюба  присвячено літературно-музичний реквієм : "І я гукну, і край мене почує".

         Реквієм розпочато віршем "Згадаймо всіх, хто вмер за Україну..." який декламувала працівник бібліотеки Наталія Суржок. Ведучі : Віра Рябоконь, Надія Вольська та Валентина Дусанюк донесли слухачам інформацію про Василя Стуса. Яким він був?  Яким запам'ятався друзям і рідним?

        Біографічні факти про Стуса  всім відомі, але це незавадило присутнім  уважно прислухатись до подій в його житті та віршів автора.

 

          До уваги присутніх оформлено книжкову виставку "Незгасна зоря Василя Стуса"

        Працівники сільських бібліотек-філій прийняли активну участь у районній акції затвердженої головою районної адміністрації 21 листопада 2012 року з метою популяризації творчої спадщини поета"Слово читачів про Стуса". Відгуки про творчість поета написали 24 користувачі бібліотек району. В бібліотеках району  проведено Стусівські читання "Поет - це слово. Це його життя..." а також влаштовано книжкові виставки під назвами: "Життя, покладене на вівтар України", "Незгасна зоря Василя Стуса", "То шлях правдивий, ти його предтеча", "Поет - факел", "Він повернувсь, щоб жити в пам'яті народній"






Немає коментарів:

Дописати коментар