пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

Літературна новинка

      Мирослав Попович: "В історії ХХ століття були різні можливості - на горе, реалізовувалась найбільш трагічна".
      У вихідні дні, моя колежанка, мала нагоду поспілкуватися з Мирославом Володимировичем ПОПОВИЧЕМ. 
      Це неймовірна ЛЮДИНА.   Окрім вражень, колега,  привезла до своєї маленької Батьківщини (Іллінців) книгу з дарчим надписом, для користувачів бібліотеки від автора.
 
      Книга «Кровавый век» («Червоне століття» вдаліша назва) перевидання російською мовою. Шкода, у фонді відсутнє видання  українською мовою . Але у такому перекладі також можна зрозуміти  сенс історичних подій, трагізм світової цивілізації, поглянути на хід історії і її імпретацію з філософської точки зору Мирослава Володимировича.
        У монографії відомого філософа і культуролога  відображається історія європейської цивілізації ХХ століття, насамперед того регіону, який був охоплений комуністичним тоталітаризмом. Найбільші таємниці минулого століття не тільки у важливих деталях подій, історичній інтризі та прихованих стратегіях боротьби могутніх політичних сил, скільки у правильному розумінні й тлумаченні сенсу історичних явищ. Саме навколо оцінки історії розгортаються гострі суперечки, зокрема в українській історії – навколо оцінки Центральної Ради, гетьманату, Директорії, націонал – демократії та соціал – демократії, "розстріляного Відродження", голодомору та Великого Терору, Вітчизняної війни та боротьби  УПА, долі української культури в УРСР та в діаспорі, "перебудови” та наслідків її провалу чи перемоги. Всі ці проблеми національної історії розглядаються у представленій книзі.
   Доречі, у фонді нашої бібліотеки є ще одна праця Мирослава Поповича «Культура: Ілюстрована енциклопедія України». Це цікаве, змістовне, з яскравим дизайном, видання, котре познайомить читача з історією, традиціями, природою, культурою та побутом українського народу.
Запрошуємо до бібліотеки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар