середу, 9 грудня 2015 р.

Всеукраїнський тиждень права

        День прав людини - Міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Загальної декларації прав людини у 1948 році. Загальна декларація прав людини - перший Міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод всіх людей.
     Набагато спокійніше жити серед людей, які знають, що життя, гідність людини недоторкані, що кожна людина на Землі повинна відноситися до інших толерантно, з повагою, розумінням та справедливістю. Тому що кожна людина - це цінність, неповторність, самобутність.
     На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від  26 серпня 2015 року № 871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» з 07 по 12 грудня заплановано проведення заходів з загальнодержавного тижня права. Зокрема, у проведенні Всеукраїнського тижня права приймає участь  і Іллінецька центральна бібліотека
     В читальній залі  нашої  книгозбірні відбулася година спілкування  "Права людини починаються з прав дитини".
      Присутні  учні 9-х класів ЗОШ №1, вчитель історії  і права Сергій Іванович Кардінал, Людмила Анатоліївна Фарисей  мали змогу поспілкуватися з головним спеціалістом районного управління юстиції Вінницької області  Кравець Олесею Василівною.
      У розмові пригадали нормотворчу базу по захисту прав дитини, організації, що сприяють здійсненню Конвенції  та більш детально зупинилися на правах, що має кожна дитина.
      Право поширюється на всі сфери нашого життя, воно необмежене ні в просторі, ні в часі. Деякі правові ситуації стали сюжетом популярних музичних хітів.  Бібліотекар кафедри юнацтва Валентина Володимирівна Дусанюк запропонувала присутнім "Музичну скриньку", після прослуховування   музичної композиції,  діти визначали, про які галузі права, обов'язки чи права людини йде мова.
      Постійно діюча  книжкова виставка "Україна - правова держава" викликала не абиякий інтерес у Олесі Василівни,  що  сприяло обговоренню державного права.
          На завершення зустрічі діти переглянули відео матеріал "Захист прав дитини".
     
      

Немає коментарів:

Дописати коментар